Pla estratègic 2021-2023

La COVID-19 ha afectat a tots els sectors econòmics de la societat, i l’Artesania de Catalunya no n’ha estat una excepció.

El nou Pla Estratègic 2021-2023 neix amb la voluntat d’aconseguir assolir el màxim d’objectius plantejats possibles.

L’objectiu principal del nou Pla Estratègic 2021 -2023 de la FAAOC que presentem és impulsar la col·laboració real entre els mateixos artesans i representants de les associacions membres de la FAAOC, per tal de promoure nous models de negoci adaptats a les necessitats actuals dels seus clients.

La FAAOC té com a objectiu unir els esforços de les diferents associacions d’artesans d’ofici existents per dinamitzar i prestigiar el sector, així com esdevenir un interlocutor amb l’administració.

Exerceix com a agent per prestigiar l’artesania d’excel·lència i treballar perquè augmenti la valoració social dels oficis. L’entitat també treballa per cobrir algunes de les mancances de formació del sector i garantir la continuïtat i el relleu generacional de cada ofici.

El Pla Estratègic 2021-2023 té com a objectiu bàsic implicar els artesans en els projectes que es proposen. Per això, es proposa una nova estructura per la Federació, en la qual es creen quatre Comissions Verticals, associades a les quatre grans àrees de treball del Pla:

Comercialització, Representativitat, Competències i Comunicació

El Pla Estratègic 2021-2023 ha estat elaborat amb l’acompanyament de la Griselda Prat i la Mariona Huguet de SOM-Hi Consulting, solucions transversals per a negocis locals, mitjançant un Procés Participatiu amb la finalitat de potenciar la col·laboració entre els professionals artesans i elaborar projectes alineats amb les necessitats presents al mercat.

El Pla Estratègic final és resultat de reunions, formacions, mentoring, coaching i consultoria especialitzada que s’han anat succeint al llarg de 4 mesos. D’aquestes reunions, surten la MISSIÓ, la VISIÓ i els VALORS actuals de la FAAOC.

Missió

Unir esforços d’associacions d’artesans d’ofici a Catalunya per treballar com a dinamitzadora, valorar el sector, ajudar-lo a ser sostenible, donar-li visualització i esdevenir interlocutora entre el món d’artesania i els representants d’altres àmbits.

Visió

Ser referent del món artesà a Catalunya i esdevenir el motor de l’excel·lència i la innovació de la professió, i del desenvolupament sostenible i la cooperació dins i fora del sector.

Valors

Ofici Artesà / Honestedat / Cultura / Transparència / Compromís / Tradició / Innovació, actualització / Fusió, mestissatge, multisectorial, multidisciplinari / Inter generacional / Territori / Sostenibilitat / Transmissió de coneixement / Col·laboració, treball en xarxa.

Podeu consultar el Pla Estratègic 2021-2023 AQUí
Amb el suport d’Artesania Catalunya (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya).