Cada capítol està protagonitzat per tres artesans amb històries diferents, però amb un nexe comú: formen part d’una saga familiar, són autodidactes, mantenen viva una tècnica molt antiga, etc. A més, en cada programa el Juan Avellaneda té un convidat referent en el sector de la cultura i la societat.
En el següent capítol de ‘Fet a Mà’ el Juan Avellaneda es fixarà en aquells artesans amb història familiar on la professió s’ha transmès de generació en generació. Això li permetrà entendre millor les seves pròpies arrels artístiques i acabar d’esbrinar d’on li ve la seva passió per la moda.
En el cor de Manresa, coneixerà l’Albert Martí, qui, juntament amb el seu germà Pere, està al capdavant del taller Mosaics Martí, un dels pocs a Catalunya que elabora rajoles hidràuliques seguint la tècnica artesana. L’Albert li ensenyarà els motlles i les trepes amb les quals treballava el seu avi i l’animarà a fer la seva primera rajola, en un moment en què l’hidràulic viu el seu segon boom.
També es trobarà amb l’arquitecta dels nusos del macramé. La Ikram Maymouni recupera una tècnica ancestral de més de 4.000 anys per portar-la al terreny de la decoració i l’ebanisteria. El Juan podrà veure la nova col·lecció de mobles fets amb corda que la Ikram, juntament amb la seva parella, Miquel A. Hausmann, han posat en marxa.
La tercera història amb què es trobarà el Juan serà la del Jordi Bonet, vitraller de tercera generació que ha aconseguit donar color a l’interior de més de 700 esglésies de Catalunya, tot i que el seu gran llegat en vida l’ha deixat a la Sagrada Família. Amb l’ajuda del presentador i guionista Òscar Dalmau intentaran crear un vitrall amb la mateixa tècnica que utilitzava l’avi del Jordi Bonet.
https://www.rtve.es/play/videos/fet-a-ma/les-arrels-amb-juan-avellaneda/6722979/
El dissenyador de moda Juan Avellaneda coneix els noms propis dels artesans que fan de Catalunya un país de creadors a escala internacional. En aquest capítol, descobreix artesans que s’han arriscat a canviar de professió seguint una única veu: el seu instint.
Avellaneda aprèn a fer escultures de ferro amb l’escultor Miquel Aparici, visita el taller de l’Eduardo Nieto, un espai on es creen les vaixelles dels restaurants amb Estrella Michelin; i es retroba amb la dissenyadora de moda Teresa Helbig, que obre les portes de la seva nova col·lecció acompanyada de l’actriu Macarena Gómez, una de les seves muses per excel·lència.
https://www.rtve.es/play/videos/fet-a-ma/decisions-juan-avellaneda/6733415/
En aquest capítol, el dissenyador Juan Avellaneda s’envolta de tres dones que s’han empoderat gràcies a l’artesania. Amb les germanes González aprèn a dissenyar combinant l’art tèxtil amb el de la pintura, a través d’un dels teixits més preuats: la seda. La luthier Naiara Maiztegui, li ensenya la importància que té el procés creatiu en l’elaboració d’un violí i Avellaneda posarà el seu granet de sorra en la restauració de l’instrument. I finalment, amb l’Elena Estaun i acompanyat de l’estilista de moda Gigi Vives, descobreix com convertir les idees en joies amb identitat. Estaun és una joiera contemporània que plasma les vivències dels seus viatges en joies que no passen desapercebudes per ningú. Tampoc per a la Shakira, una de les clientes més reconegudes.
https://www.rtve.es/play/videos/fet-a-ma/empoderament-juan-avellaneda/6736515/