Oficis artesans es un projecte que neix de la necessitat real de tenir un directori dels tallers artesans federats classificats per famílies artesanes. Per a la FAAOC és la manera de desenvolupar una eina de visibilització dels oficis artesans. Creant aquest directori de tallers artesans, classificant-los per famílies d’oficis. Volem formar part de la transformacio digital i la visibilitzacio del sector.

Amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda i de totes i cadascuna de les associacions federades, ens hem posat a treballar des d’inicis del 2020. Volem disposar d’una eina digital on els professionals creatius i productius, ajuntaments i institucions públiques o privades puguin referenciar empreses artesanes per col·laborar en els seus projectes.

Tot i trobar-se en una fase de desenvolupament, on anem afegint millores constantment, actualment ja hem arribat als 250 tallers artesans en un directori que, ara per ara, ja és el més gran de Catalunya d’aquestes característiques.

L’objectiu final és que persones, empreses i/o institucions trobin fàcilment qualsevol tipus de taller artesà que estiguin buscant, d’una manera fàcil i ordenada, amb tota la informació necessària per a contactar amb l’artesà o artesana ràpidament.