Més capítols del Fet a mà de RTVE Catalunya

Cada capítol està protagonitzat per tres artesans amb històries diferents, però amb un nexe comú: formen part d’una saga familiar, són autodidactes, mantenen viva una tècnica molt antiga, etc. A més, en cada programa el Juan Avellaneda té un convidat referent en el sector de la cultura i la societat.

En aquest capítol, Juan Avellaneda s’interessa per la durabilitat de l’artesania. Les peces fetes a mà que perduren en el temps ajudaran a conèixer la història dels artesans que hi ha darrere d’elles, però també l’ofici i el context que els envolta.

Avellaneda aprèn a fer joguines de fusta amb el Cisco Ramos; visita el taller del Julián Sañudo, que amb el cuir crea tan accessoris com peces artístiques; i s’endinsa en el món de l’enquadernació i la restauració de llibres i llibretes amb la Carla Busquets.

https://www.rtve.es/play/videos/fet-a-ma/temps-juan-avellaneda/6741548/

Juan Avellaneda viatja fins al poble de Rasquera, Tarragona, on aprendrà de la mà de la Gisela Chortó els secrets d’un ofici molt arrelat a la terra: el de llatadora. A Banyoles, l’artesà del paper Jordi Torrent li mostrarà com fer paper amb les mans i amb materials naturals com el cotó o els fems de burro. I a Barcelona s’endinsarà amb la Marina Salazar en el món dels antiquaris i descobrirà com reconvertir una figura antiga i oblidada en una nova obra d’art.

https://www.rtve.es/play/videos/fet-a-ma/motivacio-juan-avellaneda/6746792/

Aquesta setmana, ‘Fet a mà’ abordarà la constància en l’artesania amb Carles Casas, matalasser des dels 50 anys; la japonesa Chisato Kuroki, que encara aprèn del què li dona la ceràmica, i la Gema Galdón, celebrity dels barrets, que mostrarà al Marc Giró i al Juan Avellaneda el seu procés de creació.

https://www.rtve.es/play/videos/fet-a-ma/constancia-juan-avellaneda/6746959/