Associació d’Artistes d’Ofici del Poble Espanyol

Av. Francesc i Guàrdia, 13
POBLE ESPANYOL
Plaça Major núm 8. Bústia 41.
08030 Barcelona

Telèfon: 93 4239870
Correu electrònic: aaope@hotmail.com
Web: http://www.poble-espanyol.com/es/artesania/artesanos-barcelona

L’Associació d’Artistes d’Ofici del Poble Espanyol, AAOPE, es va formar l’any 1999 per donar sortida a les inquietuts del col.lectiu d’artesans que treballaven al Poble Espanyol.

Per què Artistes d’Ofici? Perque és així com ens sentim. Perque defenem la idea d’Ofici, tot artesà ho és en la mesura que exercita un ofici. Perque diferenciem l’artesania creativa, autèntica, que t’obliga a experimentar, investigar, aprofundir en tècniques i coneixements, del simple muntatge o producció en cadena. Perque considerem que cadascún dels nostres tallers i/o artesans és un artista en el seu Ofici, donada la seva voluntat d’innovar i de buscar l’originalitat i la distinció de les seves creacions. Destacar l’heterogeneitat del nostre col.lectiu on són representats els oficis de Luthier, Escultor, Gravador, Il.lustrador, Joier, Estampador Tèxtil, Vitraller, Sabonaire, Titellaire, Marroquiner, Retablista, Estilista, Dissenyadora tèxtil, Paper maxé, Vidre pintat, Art Paper, Cistellaire, Bufador de vidre…

EL Poble Espanyol és un entorn únic i idoni per acollir un projecte com La Ciutat dels Artesans. Un Craft & Work Shopping Center únic en Europa. Concepte que engloba prop de 40 tallers, el compromís i la peculiaritat dels quals els fa treballar obertament i de cara al públic. Per aquest motiu el 2004 La Ciutat dels Artesans va ser declarada Zona d’Interés Artesanal per la Generalitat de Catalunya. L’AAOPE ha estat un dels socis fundadors de la Federació d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i és membre actiu d’OficioyArte, l’associació dels artesans d’Espanya.