Coneix els ponents de Crafts Now 2020

«Crafts Now» neix de la necessitat de reflexió per part del col·lectiu artesà. Posem sobre la taula el canvi, l’evolució, la transversalitat i la interconnectivitat el proper 18 de novembre en una jornada online en el marc de la Barcelona Design Week.

És vital establir un espai de diàleg per debatre el concepte de la innovació en l’artesania des de diferents òptiques constructives, per tractar els problemes globals amb solucions locals; compartir coneixement i fomentar l’evolució del conjunt de la pràctica artesana. Això ens porta a establir quin ús se’n fa dels recursos del territori i la creació de nous materials, o la utilització de materials que fins ara no eren més que un rebuig de la pròpia creació humana.

Comptarem amb la participació de tres ponents amb gran experiència en el camp de la investigació per a tractar tots aquests temes.

Mattia Bernini

Disseny i estratègia a Precious Plastic.

Mattia Bernini és un dissenyador d’Interaccions que ha dedicat la seva vida professional (i també la personal) a dissenyar i desenvolupar el projecte de Precious Plastic, des que era una petita iniciativa fins el que és ara, el lloc de referència a l’hora de reciclar els plàstics.

Precious Plastic

Micaella Pedros

Artista i dissenyadora de producte que treballa sobre els temes de l’autoexpressió, l’empoderament i la cultura.

A través del disseny busca desvetllar el potencial creatiu que tenen tant els recursos locals com la força de la natura, a partir d’objectes i tecnologies transparents i a l’abast de la mà. De tal manera que el resultat fruit del procés de disseny no és un objecte impulsat pel consum, sinó una eina genuïna per a la creació i l’empoderament. Inspirada en els valors del disseny democràtic i la cultura del do-it-yourself (“fes-ho tu mateix”), ha desenvolupat la seva pràctica i filosofia durant un període de voluntariat a Uganda, a més de la feina i viatges a Guatemala i els estudis a la Royal College of Art de Londres, on es va graduar l’any 2016 (titulació de Màster de Disseny de Producte).

La seva feina és una resposta directa a un buit interior, un qüestionament propi i l’autèntica alegria de descobrir noves possibilitats. Entén cada projecte com un manifest i una manera de traslladar més elasticitat al camp de la ment.

A través de l’art i la pintura explora territoris subconscients, antics coneixements, a més de regnes espirituals i místics amb la intenció d’interactuar, desencadenar i divertir les realitats físiques del públic. 

Micaela Pedros

Laura Badia 

Dissenyadora d’espais i d’interiors.

Més que una dissenyadora, és una persona que sobreviu al present igual que fem tothom, però en condicions diferents. Vol estar al lloc dels fets, en comptes de viure’ls sense ser allà. D’aquí neix la seva vocació de construir un futur allunyat de les desigualtats i motivat per la lluita d’una societat inclusiva, sent ella mateixa qui es nodreix en primera persona i aporta un punt de vista des de dins.

Va impulsar un projecte d’oci per a ajudar als joves saharauis dels camps de refugiats d’Algèria, Tinduf. Els anys 2017 i 2019 va traslladar-s’hi diverses vegades per a conèixer la societat en profunditat. Va fundar SÀHARA DEMPEUS, una entitat juvenil amb l’objectiu de contribuir a la llibertat del poble saharaui a través de l’activisme als carrers i a les xarxes. Tot això l’ha dut on és ara. Es troba davant d’una lluita que ha volgut reflectir al seu treball final de grau, aportant el seu punt de vista com a dissenyadora inconformista d’interiors.

Per tot això, es considera voluntària, lluitadora, apassionada, crítica, dona, creativa i dissenyadora. Ella és la Laura Badia. 

Laura Badía

Activitat organitzada per la Generalitat de Catalunya mitjançant Artesania Catalunya; amb el comissariat de l’A-FAD i el suport de la FAAOC.

CRAFTS NOW

Jornada de reflexió al voltant de l’artesania i la innovació en la pràctica artesana i com conviu transversalment amb els processos creatius de diferents disciplines.