Toca’m la fibra

Toca’m la fibra: Seminari professional de tècniques de manipulació de fibres naturals trenables aplicades a la Bioconstrucció – 9 i 10 de juliol de 2021

En les fibres naturals s’empren diferents materials i tècniques, el trenat, el teixit o l’entramat, amb materials com el vímet, la pauma, el castanyer i altres fibres vegetals que podem trobar a l’entorn natural. Els participants coneixeran materials i processos tècnics propis de la cistelleria aplicables a l’arquitectura de la ma del mestre artesà de cistelleria i premi nacional d’artesania Joan Farré, director de l’empresa Pont de Querós.

Aquest seminari vol situar als joves participants en les fronteres disciplinàries, en els límits entre sabers, per explorar com es veuen les coses quan incorporant tècniques i materials de cistelleria (fibres naturals) i es capbussen en l’experimentació fent possible la confluència i l’alternança de mirades diferents, però complementàries.

L’objectiu d’aquest seminari és aprendre a utilitzar aquesta tècnica tradicional per a la construcció d’estructures i complements que es poden aplicar a la Bioconstrucció. Com a resultat final es construirà una pèrgola de vímet amb barres de salze viu i es practicaran diferents teixits i tramats amb vímet.

El seminari va dirigit a joves professionals dels sectors de la Bioconstrucció.

Hi tenen accés joves professionals de la Bioconstrucció amb formació professional i/o universitària, que siguin autònoms o formin part d’un equip ja sigui en format microempreses, cooperatives, estudis o coworking.

Les places són limitades i s’admet un únic participant de cada empresa i/o equip professional.

El seminari es realitzarà els dies 9 i 10 de juliol, íntegrament a Folgueroles (Vic, Osona) en un entorn natural combinant activitats a l’aire lliure i activitats al taller de Pont de Querós.

Especialista en processos tècnics:

Joan Farré, pont de Querós (Mestre Artesà de Cistelleria): http://pontdequeros.com/