Teresa Pallarés

La Teresa Pallarès és la artesana que ha recuperat la manera antiga de fer espelmes amb cera d’abella.

Les espelmes que trobem habitualment són, gairebé sempre, de parafina i altres derivats del petroli. Aquí s’utilitza la cera verge sense afegir-hi res més, conservant el seu color i aroma originals.

L’organització i vida de les abelles és apassionant. Gràcies a elles podem disposar de mel, pol·len, gelea reial, pròpolis i cera, la nostra matèria prima.

La segreguen per les glàndules cereres situades sota les ales, i per fer-ne un quilo necessiten consumir, aproximadament, vuit quilos de mel i tres de pol·len!!!

El color i l’aroma varia depenent, entre altres coses, de la floració que troben. Així el romaní, taronger o ametller ens donaran una cera molt clara; els colors derivats del bruc d’hivern el garrofer o la carrasca-alzina seran molt foscos. Podem trobar cera des de color marfil fins el to de la xocolata negra, passant per tota la gamma de grocs, marrons i ataronjats.
Així doncs les nostres espelmes, sempre de cera d’abella i amb el ble de cotó, són un producte completament natural.

“Arnes, petit poble de La Terra Alta. És un privilegi viure al peu del Parc Natural dels Ports, al bell mig d’una natura extraordinària. Si no coneixeu la zona paga la pena fer-hi una visita: Terra Alta, massís dels Ports, Matarranya… aquí us esperem. No fem horaris de botiga, per tant, si ens voleu visitar es millor trucar abans per assegurar-vos de que hi som.”

Pàgina web: artesaniaencera.com
Telèfon: 977 092 123 / 639 926 972
E-mail: casapallares@gmail.com