Roser Giné Anguera

“Soc na Roser Giné Anguera, artesana sabonaire, amb carnet professional-  Generalitat de Catalunya, des de el 4 de novembre de 2013.

Visc a El Molar – Priorat, terra de bons vins, però també de molt bons olis, terra de gent aprofitadora, diuen que els prioratins de les pedres en fan vins ,per tan també , des de sempre hem estat de  fer reaprofitament, i a partir dels bons consells de les àvies, continuar fent bons sabons.

Sempre he tingut interès per les coses fetes a ma, per tot allò que podia fer per mi mateixa, així des de petita he après a cosir, a brodar,  a fer ganxet i a fer mitja entre altres coses, però sempre vaig sentir curiositat per aquell calderó que la meva padrina posava al foc quan deia : vaig a fer sabó.

 Després de veure-la remenar durant tot el dia aquell perol que semblava la poció de les bruixes,  veia que en treia unes peces quadrades  al cap de dos dies, que guardava amb molta cura al celler embolicades en paper d’estrassa, i no les deixava tocar a ningú, fins que al cap d’un parell de mesos començava a repartir-les entre la família i els amics i amb un somriure als llavis deia: “ per les taques de la roba dels nens t’anirà molt bé, per les camises de treballar del Pere, que treu molt bé el greix, rentat les mans quan les tinguis tallades que l’oli ho cura tot…”. 

Quan l’avia va morir, aproximadament al 2001 jo vaig prendre el relleu i començar a fer sabó, i ara sovint sóc jo la que reparteix aquelles peces quadrades amb un somriure als llavis  i dic el mateix  a la meva família.

 Feia sabó per casa,  recollia receptes, tot el que trobava era bo per experimentar, i així va començar la meva afició al sabó.

Aprofito les herbes del camp per fer macerats en oli, per extreure’n els principis actius i donar més propietats al sabó.

A partir del moment en que vaig estar segura de el que feia està ben fet,  vaig començar a ensenyar a altres persones a fer sabó, sobre tot per rentar la roba, ja que es una bona manera de reciclar l’oli que utilitzem a la cuina, no llançar-lo a la brossa i protegir una miqueta el medi ambient.

Faig tallers per a grans i petits, demostracions d’ofici fires, i practico el BBC ( record, per a bodes, bateig i comunió).”

Telèfon: 646 069 524
E-mail: elssabonets@gmail.com
Facebook: Els-Sabonets-de-la-Roser
Instagram: elssabonets

Marques de Tamarit 11, El Molar 43736