Rutes artesanes

La Generalitat impulsa les “Rutes Artesanes de Catalunya”, 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana.

Empresa i Treball, a través d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), endega avui aquest projecte de promoció artesanal, cultural i turística que agrupa, en 8 rutes, els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori.

Es presenten en un format de guia digital que recorre l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, i Terres de l’Ebre.

Els diferents trams permeten conèixer: 23 Zones d’Oficis Singulars, 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, 18 museus i centres d’interpretació vinculats a l’artesania, i 35 tallers artesanals. Alhora, inclou propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa i el patrimoni històric.

El conseller Roger Torrent, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol, ha donat avui, al Museu Molí Paperer de Capellades, el tret de sortida a la campanya de difusió de les Rutes “un projecte que ajuda apromoure el turisme intern, avançar cap a un model turístic més sostenible i més desconcentrat i alhora dinamitzar el teixit socioeconòmic del territori”.

Teniu tota la informació AQUÍ