European Prize for Applied Arts

El proper dijous 7 de juliol a les 18:30h s’inaugura al Centre Artesania Catalunya l’exposició European Prize for Applied Arts, una selecció de 26 de les millors obres produïdes a Europa guardonades al Premi Europeu d’Arts Aplicades organitzat per BeCraft, l’associació d’artesans i artistes de la Federació Valònia-Brussel·les.

La ceràmica, el vidre, el metall, l’artesania en fusta i paper i la joieria contemporània, hi estaran representades. A més de les habilitats necessàries per produir aquestes creacions, la seva contemporaneïtat és un element important, on els creadors actuals van més enllà dels codis tradicionals i trenquen els esquemes als que els oficis ens tenen acostumats. Per què no utilitzar plàstic reciclat en lloc d’or? Nous materials i noves tècniques s’estan incorporant a les receptes tradicionals per crear un art modern i antic, codificat i reaccionari.

Els artesans participants a l’exposició són:

Isa Andersson (SE), Santiago Besteiro Garcia (ES), Marian Bijlenga (NL), Pernille Braun (DK), Diana Butucariu (SE), Giorgi Danibegashvili (GE), Mathieu Ducournau (FR), Sam Tho Duong (DE), Mieke Everaet (BE), Veronika Fabian (UK), Ruth Gilmour (DK), Tuva Gonsholt (NO), Jennifer Hickey (IE), Esmé Hofman (NL), Karen Lise Krabbe (DK), James Lethbridge (BE), Louise Limontas (BE), Olle Olls (SE), Inni Pärnänen (FI), Ruudt Peters (NL), Martha Samyn (BE), Christoph Straube (DE), Edu Tarin (DE), Marie-Anne Thieffry (FR), Clem Vanhee (BE), Lotte Westphael (DK).

L’exposició s’inaugura a Artesania Catalunya el 7 de juliol a les 18.30h, amb la presència de la Directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat; el Cap d’Artesania del CCAM, Xavier Villas i Balasch; la Directora de BeCraft, Associació d’artesans i artistes de la Federació Valònia-Brussel·les, Ornella Vaccara; la Vice-presidenta del WCC-Europe, Laura Miguel Baumann, i alguns dels artesans i artesanes participants. Es podrà visitar fins el 25 de setembre.

Més informació AQUÍ