Professionals de l’artesania omplen el tercer LAB-ID centrat en com fixar preus i la gestió econòmica d’una activitat

El tercer LABID va omplir el dimecres 3 d’octubre la sala d’actes d’Artesania de Catalunya a Barcelona. Aquest nou taller pràctic, impartit per l’empresària i mestra artesana Concha Blanch, va reflexionar i va donar eines pràctiques sobre aspectes de la gestió econòmica d’una activitat artesanal. Blanch va assegurar que una bona gestió és clau per qualsevol activitat professional, també l’artesana. Fixar el preu hora, cost de la matèria primera, gestió de l’economia de l’activitat… són alguns dels aspectes que es van treballar en aquesta tercera formació pràctica. La gestió amb comptes separats de l’empresa i el dia a dia personal en el cas d’activitats unipersonals, la previsió de fons per a impostos, l’anàlisi de les vendes, la realització de previsions i anàlisis d’ingressos… també van ser aspectes tractats en aquesta sessió.

El curs hi van participar 50 professionals de l’artesania que, des de feia setmanes, havien esgotat les places disponibles. L’objectiu de la Federació d’Associació d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya és tornar a programar l’activitat amb les persones que van quedar amb llista d’espera.

La ponent Concha Blanc dissenya i crea complements de seda pintada a mà amb colors vius i harmoniosament combinats. Disposa de taller de producció i també de botiga pròpia al nucli antic de Barcelona on es poden trobar les seves creacions. Ha participat en nombrosos salons internacionals.

GALERIA DE FOTOS DEL LAB-ID “ARTESANIA. ESTRATÈGIA PER FIXAR PREUS SENSE REGALAR LA TEVA FEINA”