Premi Nacional d’Artesania 2020

La presentació de candidatures s’inicia el 9 de febrer de 2021

Els Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya tenen com a objectiu donar reconeixement a les persones i empreses artesanes que s’hagin distingit en la producció, el disseny, la qualitat, la formació, la promoció, la comercialització, la difusió, la valoració i/o el prestigi de l’artesania catalana.

Candidatures
S’hi poden presentar persones físiques, microempreses, petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu i/o raó social a Catalunya que desenvolupin, o hagin desenvolupat, la seva activitat en l’àmbit de l’artesania.
La sol·licitud s’ha de presentar de manera telemàtica del 9 de febrer al 31 de març de 2021.

Categories
S’estableixen cinc categories:

  • Premi Nacional d’Artesania: Es premia el global de la trajectòria empresarial d’una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Aquest premi pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d’un guardó d’excel·lència.
  • Premi al Talent Jove: Es premia als estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya dels dos darrers anys.
  • Premi Prestigia: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat.
  • Premi Restaura: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d’elements patrimonials mitjançant l’aplicació d’oficis artesans.
  • Premi Emprèn: Es premia als projectes vinculats amb l’artesania que responguin a una trajectòria empresarial d’èxit combinada amb una visió contemporània de l’artesania.

Premis
Els premis consistiran en uns diplomes en els quals figurarà la inscripció següent: Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, amb indicació de la categoria, la data de la concessió i del nom de l’entitat, empresa o persona guardonada. 

  • La persona o empresa guanyadora de la categoria del Premi Nacional d’Artesania, rebrà, a més, una dotació econòmica de 7.000 euros, una peça commemorativa, la realització d’una exposició de la seva obra al Centre d’Artesania de Catalunya i es desenvoluparan activitats per impulsar la seva notorietat als mitjans de comunicació.
  • La persona guanyadora de la categoria del Premi al Talent Jove, rebrà, a més, una dotació econòmica de 500 euros, una sessió d’acompanyament per al desenvolupament del projecte, l’exposició de l’obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania de Catalunya i el dret de participació en l’espai que el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya tingui a la Pop-up Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.
  • La persona o empresa guanyadora de la categoria del Premi Emprèn, rebrà, a més, una dotació econòmica de 2.500 euros.