Parant taula 2022

Èxit de públic a l’exposició col·lectiva de vaixelles “Parant taula”, que ara es trasllada al Centre Comercial Gran Jonquera

Gairebé 6.500 persones han visitat l’edició 2022 del “Parant taula” al Terracotta Museu

Durant un mes el Centre Comercial Gran Jonquera acollirà l’exposició col·lectiva de ceràmica de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà, dilluns 19 de setembre de 2022

Gairebé 6.500 persones han visitat l’edició 2022 del “Parant taula”, l’exposició col·lectiva que presenta les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica de la Bisbal. Aquesta mostra és una iniciativa de difusió i de promoció de la ceràmica local que es realitza regularment gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de la Bisbal, l’Associació de Ceramistes de la ciutat i el Terracotta Museu. La mostra estava programada pels tres mesos de primavera, però l’èxit de la mateixa va propiciar que es prorrogués fins a mitjan setembre.

Entre les novetats d’aquesta edició hi ha hagut l’augment d’activitats paral·leles destinades a potenciar la combinació entre l’artesania ceràmica i la gastronomia. Es varen programar conferències, presentacions, documentals, una jornada de tastets de gastronomia local de la Federació del Comerç de la Bisbal i una nit de gastronomia i cultura que va incloure un sopar a càrrec del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i quatre dels seus reconeguts xefs (Vicenç Fajardo del Saó Restaurant de Fonteta, Albert Sastregener del Bo.Tic de Corçà , Quim Caselles del Casamar de Llafranc i Joan Carles Sánchez de Es Portal de Pals), que varen elaborar un menú estrella servit en les vaixelles exclusives exposades a la mostra.

El perible del “Parant taula 2022” no acaba aquí, per primer cop l’exposició itinera i es podrà veure a fora de la Bisbal. Concretament al Centre Comercial Gran Jonquera, on farà una estada d’aproximadament un mes de durada, fins a finals d’octubre. D’aquesta manera, la ceràmica de la Bisbal agafarà un paper protagonista en un dels espais més concorreguts del territori, i tots els usuaris del centre comercial de referència de l’Empordà descobriran les vaixelles dels divuit productors de ceràmica utilitària adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal” o que són membres de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal participants d’aquesta edició.