Olga Segura

Vaig néixer a Barcelona l’any 1991. 

Diria que la meva passió per la fotografia va començar de manera inconscient, sempre que el meu pare em deixava la seva càmera analògica, una Yashica Fx 3 Super 2000 de finals dels anys 80. Només el sol fet de poder fer una foto d’un moment tan únic a través d’un forat tant petit i posteriorment tenir aquell record imprès en paper, era simplement algo molt especial. De manera més conscient, la decisió d’aprendre fotografia va venir un estiu en un viatge a Tunissia quan tenia tan sols 17 anys. Viatjava amb la meva mare i el meu germà, i en una visita turística, vaig conèixer la Llum, una dona de Sabadell (si, el món és molt petit) que considerava la fotografia com a part essencial de la seva vida. Em va deixar provar la seva reflex, només recordo que era una Nikon i que no havia vist una càmera d’aquelles en la vida. Em va dir: “És màgic i molt especial poder captar petits moments de la vida i guardar-los per sempre com a petits tresors de la teva existència”. Van ser les paraules clau per endinsar-me dins del món de la fotografia.

Tot el procés d’aprenentatge és i ha sigut autodidàctic. Em vaig comprar la meva primera càmera reflex amb l’ajuda del meu pare i a través de revistes, llibres, exposicions i molta molta pràctica vaig anar aprenent pel meu compte. No vaig poder formar-me mai en aquet camp per qüestions familiars, però vaig poder cursar un cicle superior de cinema i televisió per ser Tècnica en Realització Audiovisual i Espectacles. En aquell moment només pensava en la fotografia però al final qualsevol cosa que hi estigui relacionada, sempre et serà útil encara que en aquell moment no sàpigues perquè.

Posteriorment em vaig graduar en Disseny Gràfic a la BAU. Seguia aprenent fotografia pel meu compte, però la idea de poder maquetar els meus propis projectes en format llibre on el paper hi seguia present, em van conduir a estudiar disseny gràfic. 

No deixes d’aprendre mai, és per això que formar-se només és part del teu procés i creixement com artista. I és que sinó tens vocació per seguir caminant, encara que hagis caigut numeroses vegades, per molta formació i equipació que portis, et faltarà la pràctica i la paciència per seguir endavant. 

Des d’aleshores, he passat per molts estils de fotografia: paissatge, viatge, bodes, i actualment i degut a la situació actual, estic enfocada en dansa, moda i de tant en tant corporativa. A més a més de seguir explorant i col·laborant amb altres artistes idees que van sorgint. Estic enfocada en dansa sobretot perquè he dedicat molts anys a ella i ho segueixo fent, no com a professió però si com a necessitat per canalitzar les meves emocions. 

A més a més, vaig començar a provar i experimentar amb vídeo ara fa uns 3 anys aproximadament. Des que ho vaig estudiar, havia fet algun vídeo amb les amigues però res professional, fins que em va arribar una proposta i em vaig tirar a la piscina. Actualment segueixo caminant per dos camins que van de la mà, la fotografia i el vídeo.

Links de Fotografia

Instagram de Fotografia de Paissatge i Viatge: instagram.com/olga_segura/
Instagram de Fotografia i Video (Dansa, Moda i Sessions): instagram.com/olgasegurafotografia/

Projectes de Video destacats

Euclid’s Elements of Geometry

Procés d’impressió del llibre Euclid’s Elements of Geometry (Els elements de la geometria d’Euclides) de l’editorial barcelonesa independent Kronecker Wallis especialitzada en història de la ciència. Dissenyat per Laia Guarro Studio l’any 2019. Més informació a: https://laiaguarro.com/euclids-elements-of-geometry

Maria Alabern

Ara farà un any, tenia una idea al cap. Necessitava una ballarina de contemporani per gravar-la al Delta de l’Ebre quan cau el sol. Només volia gravar la versió més pura de la Maria, la ballarina, en el lloc més perdut i allunyat de la civilització. I així va ser, com d’una idea tan simple, va sortir aquesta peça.