Miquel Grima

Llicenciat en Belles Arts, amb l’especialitat d’escultura, per la Universitat de Barcelona. Cursa el primer any dels Estudis Superiors en Art Dramàtic com a escenògraf a l’Institut del Teatre. Realitza el curs de professionalització d’ofici d’Imatgeria Festiva realitzat per la FAAOC i l’Escola Massana.

Es dedica a projectes escultòrics de gran format, així com assistent i assessor en construccions escultòriques. Recentment, ha creat una cooperativa on realitzen la construcció d’escultures i elements volumètrics per escenografies i espectacle.

“Des de l’antiguitat, l’escultura ha tingut la necessitat de controlar els volums en l’espai. Inventant i fent ús de màquines i útils, hem pogut mesurar, copiar i ampliar qualsevol forma. Quadrícules, compassos, màquines de punts o les actuals impressores 3D, són el resultat d’aquestes investigacions que s’han dut a terme per tal de dominar de manera concisa les formes. Durant la meva formació com escultor he anat adquirint alguns d’aquests coneixements. Entenc els diferents mètodes no com una evolució cronològica sinó com una gran caixa d’eines d’on escollir per a cada projecte la més adient.  Així és com em intento solucionar els problemes escultòrics que se’m presenten: observar, analitzar, comprendre i aplicar la metodologia concreta per aconseguir la forma desitjada.”

“Sovint, en trobades d’artesans o companys del sector, una de les primeres preguntes que ens fem, i a mode de presentació, és: – i tu, quin material treballes? Vaig trigar un temps per a poder donar una resposta que em convencen. -jo treballo amb les formes, soc escultor. No negaré que admiro, inclòs envejo, tots aquells artesans que han desenvolupat un domini absolut d’algun material. És hipnòtic veure amb la fragilitat que treballa un ceramista el torn o els cops certes que dona un picapedrer en un bloc de marbre. Però el meu camí és un altre. 

M’apassiona trobar i provar materials diferents. A vegades són materials ja oblidats, d’altres pensats per un altre ús o materials de nova creació, tots poden ser útils en les creacions plàstiques. Quan has treballat amb tants materials te n’adones que no només tenen unes característiques matèriques, sinó que darrera de cada material hi ha una historia. Conèixer i jugar amb aquesta història és el que més m’apassiona.”

Telèfon: 677 744 997
E-mail: miquel.grima@gmail.com