La Fira Argillà Argentona torna al format presencial després d’una edició només virtual

La fira de referència del sector a Catalunya estrena enguany una nova ubicació per garantir totes les mesures de seguretat 

La Fira Argillà Argentona torna aquest 2021 al seu format presencial, amb una nova ubicació al pati de l’Escola Bernat de Riudemeia. D’aquesta manera, per tant, per primera vegada la fira es farà en un espai tancat, ampli, còmode i seguint totes les mesures de seguretat i amb molta ombra. 

Aquest espai central, amb una cinquantena de parades, tindrà a més una extensió a la molt propera plaça de l’Església, on hi ha el Museu del Càntir i s’hi celebraran tallers, activitats i exposicions. Un nou concepte de fira que els organitzadors confien que agradi a tots els visitants i expositors que any rere any omplen la vila d’Argentona de ceràmica durant tres dies.

El canvi d’ubicació permetrà a l’organització controlar l’aforament del recinte, que serà de 450 visitants, per tal d’oferir la màxima seguretat a públic i artesans davant la Covid. En aquest sentit, s’habilitarà un únic punt d’accés al recinte de la fira, pel carrer de Jacint Verdaguer, mentre que la sortida es farà pel carrer del Dr. Samsó, des d’on el públic podrà dirigir-se a la plaça de l’Església. 

Enguany la Fira Argillà Argentona s’obrirà al públic 
el divendres 2 de juliol a les 17h de la tarda i s’allargarà fins a les 22h. 
Dissabte 3 i diumenge 4 l’horari serà de 10h a 14 i de 17h a 22h.

Des de l’organització es té la sensació que la fira d’enguany serà “tot un èxit, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer i que sembla que el públic té ganes de sortir de nou al carrer i participar d’aquest tipus d’esdeveniments”. I encara més ara que després de la pandèmia el sector de la ceràmica està de moda, com ho demostra la quantitat de centres de formació que han obert les portes els darrers anys i l’afició creixent entre tot tipus de públic, especialment entre els joves.

Ceramistes d’una desena de països, exposicions i activitats

Per a la fira d’enguany s’han seleccionat 57 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg, una representació similar als anys anteriors a la pandèmia.

En paral·lel a la fira es realitzaran dues importants exposicions: al museu s’hi presentarà una mostra titulada natuRareza, de ceràmiques d’Alberto Bustos, un dels autors de l’estat espanyol actualment amb major projecció internacional. L’altra exposició, que porta per títol Ararat es podrà veure a la Casa Gòtica i serà a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes que més destaquen de l’actual panorama català i que té forts vincles amb Argentona, ja que és un dels professors de l’escola de ceràmica de la vila. 

A la zona d’activitats educatives de la plaça de l’Església s’hi podran veure demostracions de terrissa tradicional al torn, els més menuts podran participar als tallers de torn i fer la seva pròpia peça i els adults podran participar al taller de rakú el dissabte al vespre. Dissabte i diumenge a les 16h de la tarda es presentaran diversos films sobre ceràmica dins la mostra “Cineràmica 2021”. La fira es clourà, com sempre, el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang. Altres activitats seran les visites guiades al museu i les actuacions musicals a càrrec de l’associació Musicargentona.

El càntir de l’any, d’Oscar Tusquets

Com ja ve sent una tradició, al recinte de la fira i al museu s’hi podrà adquirir un any més el càntir de l’any, edici´p limitada, que aquest 2021 és obra del prestigiós arquitecte i dissenyador Oscar Tusquets. Aquest càntir es presentarà en societat en la roda de premsa de presentació de la Fira Argillà el dimarts 22 de juny a les 11h al Museu del Càntir, amb la presència de l’artista. 

Nou domini per consultar tota la informació de la fira: www.argilla.cat