Joan Miró Oró

Taller d’Imatgeria Festiva (Carnet d’artesà núm. 5959)

Vaig néixer a Torres de Segre el 1958. Quan estudiava a l’escola Massana de Barcelona uns amics em van ensenyar la tècnica del cartó pedra, de la que tinc una formació autodidàctica.

El fet d’instal·lar-me a la Serra d’Almos (entre la Ribera d’Ebre i el Priorat) fa uns quaranta anys, va coincidir amb un increment de l’activitat de les colles de diables i gegants de la comarca i les veïnes, i m’encarreguen les primeres peces grans. A poc a poc es va anar consolidant el meu treball de constructor, ja sigui d’objectes de tradició popular, com també de decorats per teatre, ambientacions, encàrrecs especials, restauracions, reproduccions de peces malmeses, repliques en petit format, etc.

Al taller es realitza normalment tot el procés d’elaboració des del disseny a l’acabat final, treballant el cartó pedra de forma tradicional o el polièster.
Actualment portem construïts una cinquantena de gegants i gegantons per colles o particulars, i un nombre similar de capgrossos, sempre peces úniques fetes per encàrrec.

Quan la feina m’ho permet faig incursions esporàdiques en obres d’un estil més creatiu i personal amb diferents tècniques i materials per participar en exposicions o certàmens artístics.

Telèfon: 977 418 064

Pàgina web: unquefacartro.com
E-mail: miro.oro@unquefacartro.com
Facebook: unquefacartro

C/ Ramon Margalef, 33 43746 la Serra d’Almos