Fira Virtual Argillà Argentona

NOTA DE PREMSA – FIRA VIRTUAL ARGILLÀ 2020
Aquest divendres s’estrena la Fira Argillà Argentona en format virtual
En un any marcat per la pandèmia, la Fira Argillà Argentona es reinventa per poder acostar un any més la ceràmica a tots els seus seguidors. Amb aquest objectiu neix la nova Fira Virtual Argillà Argentona on des d’aquest divendres s’hi podran visitar els expositors i les seves obres, així com veure i participar en diferents activitats divulgatives. Un espai virtual que a partir d’ara estarà disponible en tot moment i des de qualsevol lloc del món a www.argilla.cat

Aquesta nova Fira Virtual de Ceràmica Argillà està impulsada pel Museu del Càntir d’Argentona, que en un moment d’incertesa ha buscat la manera d’oferir una alternativa a la fira tradicional. Amb aquest objectiu ha donat forma a un nou espai web que busca donar una dimensió encara més internacional a la fira. Una nova finestra des d’on es podran seguir, en línia, gran part de les activitats de la fira presencial que se celebra anualment a Argentona i que enguany s’ha hagut de cancel·lar degut a la crisi sanitària de la Covid-19. Una versió virtual que neix amb la voluntat de seguir creixent en paral·lel a la fira presencial que esperem que es pugui tornar a celebrar amb la màxima normalitat possible el juliol de 2021.

El nou espai virtual tindrà el seu centre al lloc web www.argilla.cat, que s’estrena aquest divendres 25 de setembre, i on els visitants hi trobaran una trentena dels expositors que assisteixen anualment a la fira, amb la seva oferta ceràmica, detalls de les seves obres i ofertes especials per aquells que estiguin interessats en contactar amb els ceramistes per adquirir-ne alguna obra. També tindran una gran importància els vídeos, creats especialment per a l’ocasió, i on es mostren diferents aspectes de l’ofici de ceramista, com una cuita amb la tècnica del rakú, una demostració de terrissa tradicional a càrrec del terrisser Josep Matés, i una visita virtual al Museu del Càntir. Tres activitats que habitualment es podien viure in situ a Argentona però que excepcionalment es traslladaran al món digital.

També s’enregistrarà i emetrà un debat titulat “La comercialització de la ceràmica en temps de la Covid-19: fires virtuals i la venda on-line són opcions reals?”. Un diàleg que se celebrarà a través de Zoom i comptarà amb la participació de Xavier Villas (cap d’artesania del CCAM-Generalitat de Catalunya), Cristina Márquez (ceramista i membre de la Junta de l’associació Ceramistes de Catalunya), Josep Papaseit (terrissaire de Miravet i participant a Argillà Argentona 2020), Núria Soley (ceramista i participant a Argillà Argentona 2020) i Oriol Calvo, director de la fira virtual Argillà Argentona 2020 i moderador del debat.

Exposició de luxe
Una altra activitat que tampoc fallarà a la cita aquest 2020 és l’exposició destacada de la Fira Argillà. Enguany s’ha programat la mostra “Recorreguts” de Carles Vives, ceramista català reconegut internacionalment i autor convidat a exposar al Museu del Càntir amb motiu de la fira d’enguany. La inauguració, amb aforament molt limitat, es podrà seguir en directe (el divendres 25 a les 19h) a través del canal de Facebook de la Fira Argillà (https://www.facebook.com/Argillargentona). La mostra es podrà visitar virtualment des del web de la fira i presencialment a la sala d’exposicions temporals del Museu del Càntir fins a l’1 de novembre.

Seguiment a través de les Xarxes Socials
Les activitats de la fira virtual es difondran i promocionaran també a través de les xarxes socials de la Fira Argillà (FacebookTwitterYoutube i Instagram) durant tot el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre. El lloc web estarà obert durant tot l’any, de manera que es passa de tenir una fira només en un cap de setmana a una fira permanent i, a més, accessible des de qualsevol lloc del món a través d’internet i en tres idiomes (català, castellà i anglès).

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament d’Argentona, d’Artesania Catalunya (CCAM) de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i també de diverses empreses locals que des de fa anys que patrocinen l’esdeveniment.

Argillà Argentona – Comunicació
Per a més informació o concertar entrevistes: 620.00.72.71 (Diana Gomà) comunicacio@argillaargentona.catwww.argilla.cat