La FAAOC explica a la UVic-UCC com introduir les tècniques i el sistema artesà en l’educació

L’artesania és una excel·lent eina didàctica perquè els escolars adquireixin i accedeixen nous coneixements. Tres artesans (el cisteller Joan Ferrer, la constructora d’imatgeria festiva, Judith Camps i la ceramista Marta Postico) van explicar el dijous, 26 d’octubre, a la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya (UVICUCC) eines i recursos tècnics destinats a mestres i estudiants de magisteri per mostrar tècniques i metodologia d’ofici artesà que es poden implementar en assignatures com les arts plàstiques. Una trentena de professionals de l’educació van participar en l’activitat «Didàctica de tècniques artesanes a l’aula» que va generar una gran interacció i interès.

La manipulació de fibres naturals, la creació a través de la imatgeria festiva o el treball amb la ceràmica i conèixer propostes educatives van ser alguns dels aspectes plantejats.
L’activitat, organitzada per a la UVICUCC amb la col·laboració de la FAAOC, va ser presentada pel professor Jacint Torrents. La FAAOC valora molt positivament aquesta activitat i no descarta realitzar-la en aquesta o altres facultats d’educació.