Ester Chacón Ávila

L’artista tèxtil Ester Chacón Ávila crea tapissos que són veritables escultures teixides amb personatges antropomorfs fets de nusos i trenats, utilitzant fibra natural i sintètica, cordills, fils, llanes o cànem, entre d’altres materials.

Ester del Carmen Chacón Ávila és una artista tèxtil xilena que va començar el seu ofici a París. D’essència figurativa i abstracta, treballa la figura humana destacant temes relacionats amb la dona i la seva vinculació amb la cultura primitiva indígena de Sud-amèrica. El seu treball es materialitza en tapissos on apareixen personatges antropomorfs fets de nusos i trenats, realitzats sense una mètrica sistemàtica. Treballa amb el color, ressaltant les tonalitats de vermell, blau, groc, ocre clar i negre.

Utilitza fibra natural i sintètica, cordills, fils, llanes, cànem, sisal, ràfia, seda o jute. Les seves obres són monumentals escultures teixides on s’articulen postures, actituds i gestos corporis. També ha fet quadres en paper amb tècniques mixtes, ceràmica, orfebreria, disseny de teles i objectes teixits utilitaris.

Telèfon: 933 190 309 / 647 932 171
E-mail: esterchaconavila@gmail.com

C/ Sant Pere mitjà, 23 3r. 08003 BARCELONA