Estampats Bonatinta

El Què? Com? Qui? Per què? del projecte Bonatinta

El projecte Bonatinta neix l’any 2015 fruit de la inquietud creativa i de la necessitat per rememorar antics oficis tèxtils i reivindicar l’ús de colorants no tòxics i l’ús de fibres tèxtils naturals seguint uns criteris ètics, socials i mediambientals.

Neix amb moltes ganes d’elaborar un producte de qualitat, especial, natural, saludable i solidari.

Els productes Bonatinta són peces estampades a mà amb colorants ecològics i tints vegetals, confeccionades artesanalment amb teixits naturals de cotó orgànic, lli, seda i llana.

Objectius i principis

En el taller de Bonatinta treballem els diversos oficis que intervenen en la creació d’un estampat, el dibuixant, el gravador de motlles, el colorista, el tinturer i l’estampador.

La cuina de colors del taller Bonatintapreten recuperar els colorants d’origen natural, formulacions i tècniques antigues i a la vegada, rememorar els oficis artesans que intervenen en la decoració de teixits.

Utilitza tints i pastes de color lliures de materials tòxics que puguin perjudicar la nostra salut o contaminar el medi ambient. S’obtenen teixits saludables al contacte de la pell.

Bonatinta també vol col·laborar amb el seu granet de sorra i fa solidari el seu producte. Realitza aportacions econòmiques a organismes d’ajut mediambiental o social, des del 2015 a ACNUR, l’Agència de la ONU per als Refugiats. Al 2018 està previst col.laborar amb Metges del món Catalunya.

c/Gibraltar 10-20 local L4
Edifici Can Gravada
08330 Premià de Mar

Telèfon: 678 049 365

Pàgina web: estampatsbonatinta.wordpress.com
E-mail: estampatsbonatinta@gmail.com

Instagram: estampatsbonatinta