Desedamas Featuring Les Cols

Versionant el menú de Fina Puigdevall

Els reptes apareixen quan ens fem preguntes sense resposta. Ens preguntàvem com seria plasmar l’experiència de degustar un menú d’autor en un quilt: Com descriure, a través del teixit, les textures dels aliments, el pessigolleig de les bombolles d’un bon cava o el sabor dolç de la ratafia. El sòlid i volàtil d’un aliment, la seva transparència, el dolç i el amarg.

El nostre teixit base és i sempre serà la seda, així com per un cuiner pot ser l’aigua. Partim del bàsic per anar al concret. Vam voler construir un pont entre la cuina i l’art tèxtil, convertir un menú degustació en un menú exposició. Per això necessitàvem la complicitat d’algú mes, amb passió per la cuina. La connexió amb la Fina va ser instantània, la seva manera de viure la cuina buscant l’essència del sabor sense perdre el contacte amb la terra i el seu entorn. A més, ella, igual que nosaltres, comparteix ser dona en un sector d’homes i així encara ens atansava més.

Fina Puigdevall ofereix al seu restaurant Les Cols a Olot, al costat del seu marit, el cap de sala Manel Puigvert, diferents menús depenent de la temporada, però sempre connectats amb l’estacionalitat i l’entorn.

Per abordar el projecte, vam decidir reproduir aquest mateix maridatge.

La Cecília va interpretar els plats, transformant quelcom tan efímer con és el menjar, en una obra tèxtil contemporània i bidimensional, amb el color i la textura com llenguatge. La Mercè es va ocupar de les begudes, des de l’aigua fins als licors. Les bombolles del cava, el cos del vi negre, tot per convertir aquests líquids en obres translúcides, etèries, plenes de color, moviment i sensualitat.

Creant un seguit d’obres que donen resposta a les preguntes que ens vam fer.