Artesans i col·laboradors de “Relarts” coneixen el BulliLab i reflexionen sobre creativitat i innovació amb Ferran Adrià

Artesans i col·laboradors de l’exposició «Relarts»  van visitar el dimecres, 22 de març, el BulliLab de Barcelona. Guiats pel mateix Ferran Adrià, cuiner i ànima d’aquest projecte, i per Lluís Garcia, director de la Fundació El Bulli, la trobada va servir perquè els artesans coneguessin aspectes com les metodologies de treball, el procés creatiu o la gestió i/o comercialització d’una idea o la capacitat de reinvenció i innovació. Cuiners i artesans van aprofitar la trobada per reflexionar sobre la creació o la interacció entre disciplines artesanes. «Jo no sóc algú que fa una producció industrial. Per tant, sóc artesà» va dir aquest Adrià, un creador de referència mundial.

El mateix Adrià va mostrar la seva predisposició a engegar projectes comuns amb l’elit de l’artesania catalana perquè és partidari de «si un troba el que busca aquí no cal anar-ho a buscar fora». De fet, Ester Luesma i Xavier Vega (Luesma & Vega), artesans participants a «Relarts», col·laboren amb Adrià fent les vaixelles de diferents dels seus projectes.

Per tancar aquesta jornada, el grup d’artesans participants a «Relarts» van reflexionar sobre l’experiència i els reptes i renovació del sector en una taula rodona informal que va comptar amb la col·laboració Oscar Guayabero i Xavier Orteu que van reflexionar sobre el paper actual i futur de l’artesania i la reconversió i adaptació per adaptar-se als nous temps.

La visita al Bullilab és la primera iniciativa de reflexió i debat que engega la FAAOC. L’objectiu futur és realitzar noves jornades com aquesta en què participin altres artesans amb l’objectiu de cooperar, interactuar i generar sinergies entre els mateixos artesans però també amb agents d’altres sectors.