Bonatinta

El Què? Com? Qui? Per què? del projecte Bonatinta

El projecte Bonatinta neix l’any 2015 fruit de la inquietud creativa i de la necessitat per rememorar antics oficis tèxtils i reivindicar l’ús de colorants no tòxics i l’ús de fibres tèxtils naturals seguint uns criteris ètics, socials i mediambientals.

Neix amb moltes ganes d’elaborar un producte de qualitat, especial, natural, saludable i solidari.

Els productes Bonatinta són peces estampades a mà amb colorants ecològics i tints vegetals, damunt teixits naturals de cotó orgànic, lli, seda i llana.

Objectius i principis: Recuperar els oficis tèxtils. En el taller de Bonatinta treballem els diversos oficis que intervenen en la creació d’un estampat, el dibuixant, el gravador de motlles, el colorista, el tinturer i l’estampador.

Recuperar receptes naturals i saludables. La cuina de colors del taller Bonatinta preten recuperar els colorants d’origen natural, formulacions i tècniques antigues.

Utilitza tints i pastes de color lliures de materials tòxics que puguin perjudicar la nostra salut o contaminar el medi ambient. S’obtenen teixits saludables al contacte de la pell.

Productes solidaris: Bonatinta col·labora amb el seu granet de sorra i fa solidari el seu producte. Realitza aportacions econòmiques a organismes d’ajut mediambiental o social, des del 2015 a ACNUR, l’Agència de la ONU per als Refugiats. Al 2019 inicia la seva col·laboració amb Metges del món Catalunya.

Mònica Dòria
Página web: www.estampatsbonatinta.cat
E-mail: estampatsbonatinta@gmail.com
Telèfon: 678 049 365
Instagram: estampatsbonatinta

C/ Gibraltar 10-20, Local 4. Edifici de Can Gravada.
08330 Premià de Mar (Barcelona)