Barcelona Activa i la FAAOC organitzen el 24 i 25 de maig un “Diàlegs” sobre comercialització i fires

Barcelona Activa i la FAAOC organitzen la segona edició de «Diàlegs», un fòrum obert sobre artesania que es farà els dimecres, 24 de maig i el dijous, 25 de maig al Convent de Sant Agustí de Barcelona. Aquesta edició estarà centrada en la comercialització de l’artesania i les fires i vol acotar, concretar i proposar accions en aquest camp. La primera edició dels «diàlegs» celebrada el novembre del 2016 va servir per debatre el marc general de l’artesania i les fires. La inscripció per aquesta segona edició ja està oberta i és gratuïta (clica per veure el programa complet i fer la inscripció).

La primera jornada d’aquests «Diàlegs» està dirigida al sector de professionals artesans. L’eix de la jornada de treball del 24 de maig seran 6 taules de treball temàtiques, proposades després d’extreure les conclusions i recomanacions del primer fòrum. Les conclusions de les diferents taules de debat i discussió quedaran recollides en un mapping. La segona jornada s’adreça a representants d’administracions públiques i empreses i organitzacions encarregades de promoure fires.  En aquesta es debatran els reptes i dubtes dels promotors per poder tenir una fira artesana de qualitat amb un diàleg amb el sector artesà i es conversarà sobre el projecte de Llei de Comerç, Serveis i Fires que actualment s’està tramitant al Parlament de Catalunya. En aquesta jornada es presentaran les conclusions finals d’aquestes dues sessions.

Amb els canvis de l’economia global, tots els sectors han hagut d’adaptar-se a la nova realitat. «Diàlegs» va néixer com un fòrum de debat i reflexió sobre el paper de les fires com a vies de comercialització del producte artesà tant en l’àmbit nacional com internacional, que ha de servir per impulsar línies estratègiques i unir sinergies del sector amb institucions públiques i col•lectius. Aquest espai ha de servir per concretar accions, debatre com resoldre febleses i anticipar-se a reptes que es puguin plantejar en el futur.