Barbutina

El projecte de Barbutina ha passat per diferents etapes des dels seus inicis. Va començar l’any 2001 quan al acabar els estudis de ceràmica a la escola d’arts i oficis de la llotja, tres estudiants es van associar per obrir-se camí al món de la ceràmica. Amb els anys la Judit Casalprim va continuar amb el taller. L’última incorporació ha sigut la de l’Enric Herrera que també ha aportat els seus coneixements en el treball de la fusta.

A Barbutina dissenyem, produïm i distribuïm totes les nostres peces. La producció és totalment artesanal. Intentem donar-li una visió més contemporània a la ceràmica utilitzant les antigues tècniques utilitzades des de temps immemorials. Una de les premisses del nostre taller és l’aprofitament dels materials naturals que ens dóna la terra. Per això també fem servir la fusta per realçar encara mes la bellesa de la ceràmica i que d’aquesta manera es potenciïn aquests dos productes naturals.

Els tipus de fang que utilitzem majoritàriament són el gres i la porcellana. Aquests tipus de fang precisen de coccions d’alta temperatura. Aquest tipus de coccions els aporta una gran resistència i durabilitat.

Una altra de les coses de les que estem orgullosos a Barbutina és de les nostres formules per als esmaltats. Les hem aconseguit després de moltíssimes proves i molts anys d’experiència i el resultat final mai ens deixa indiferents.

Els diferents productes que realitzem al taller, van des d’una ceràmica més utilitària una altre mes creativa. A la utilitària podem trobar, tasses, bols, plats, salseres i tota mena d’estris utilitzats en el dia a dia de la llar. Tots aquests productes es realitzen amb gres.

A la part més artística també utilitzem la porcellana. En aquest apartat destaquem les llums realitzades amb aquest material. En utilitzar la porcellana s’aconsegueix una gruix mínim de la peces que fa que siguin translúcides donant uns efectes espectaculars a les peces.

Tot el nostre material es realitza amb un lema molt important per a nosaltres: ENS AGRADA EL QUE FEM. Per això creiem que aquest amor pel nostre treball queda reflectit en les nostres creacions.

Judit Casalprim Gonzalez
Enric Herrera Masabeu

Pàgina web: www.barbutina.com
E-mail: info@barbutina.com
Telèfon: 636 685 531

Facebook: Barbutina
Instagram: barbutina_ceramica

Casa Tapiró, 25515 Aiguabella (Lleida)