Art Primer. Artistes de la prehistòria

La inauguració de l’exposició “Art Primer. Artistes de la prehistòria“, tindrà lloc al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) el 6 de febrer a les 19 h. L’acte serà presidit per l’honorable consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sra. Mariàngela Villalonga.

L’exposició, comissariada pels doctors Inés Domingo i Antoni Palomo, proposa un viatge al passat de més de 50.000 anys, a la recerca dels orígens de l’art. Alhora, la mostra vol explicar també l’art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, fa més de 7.000 anys.

Organitzada com a cloenda del 20è aniversari de la declaració de l’Art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, l’exposició presenta més d’un centenar d’objectes únics de la prehistòria europea, procedents de museus i institucions catalans, francesos i de l’estat espanyol, entre els quals destaca una selecció dels calcs de pintures rupestres conservats al MAC.

Amb una estètica d’estil contemporani, atractiva i innovadora, la mostra, que ocupa més de 800 m2 de l’espai central del museu, ofereix també nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual en 3D, que mostren escenes animades de la prehistòria, reproduccions de processos tecnològics, o la visita immersiva de coves i abrics, amb l’objectiu d’arribar i seduir a un ample ventall de visitants. Completa l’exposició l’Arqueolab, un espai de joc i interacció on es desenvoluparan activitats per a tots els públics amb l’objectiu de fer possible una descoberta experiencial de l’art llevantí.

La presentació de l’exposició ha comportat també l’edició d’un interessant catàleg que, a més de les peces i documents exposats, integra diversos articles d’especialistes de l’art rupestre llevantí, que permeten un aprofundiment sobre els diversos temes abordats en la mostra.

L’exposició romandrà oberta fins al 28 de juny de 2020. Durant el període de la seva presentació, es desenvoluparà també un ample programa d’activitats complementàries, que integra visites guiades, tallers, màsterclass i conferències d’especialistes i visites organitzades a conjunts d’art rupestre, tant de Catalunya com de l’Estat espanyol, que et convido a descobrir a la nostra web

Jusèp Boya Busquets
Director
Museu d’Arqueologia de Catalunya
Passeig de Santa Madrona, 39-41
08038 Barcelona

jusep.boya@gencat.cat
tel. 93 4231004

cid:image001.jpg@01D229E4.4A846A80