Anna Viñas

Em vaig interessar per l’escultura després d’haver estudiat Conservació i Restauració de Béns Culturals, on vaig especialitzar-me en la restauració d’escultura policromada i daurada.

La naturalesa d’aquests estudis ha fet que les meves obres esdevinguin una confluència entre tècniques i materials actuals, amb altres de tradició artesanal. Amb això vull revaloritzar i posar al mateix nivell els materials que s’usen actualment i aquells que fa segles i fins i tot mil·lenis que s’utilitzen.

El treball del cos humà, normalment mitjançant el modelat, em serveix per expresar opinió i parlar de temes que m’inquieten o que em provoquen curiositat. Penso que és tan important que una obra sigui estètica, com el fet de dotar-la de concepte i significat.

Tal i com diu Sebastià Serrano al seu llibre La festa dels sentits, “el tacte és el més extens, el més important i el més negligit dels nostres sentits”, i és per això, que tot i que sigui la vista el primer sentit a partir del qual es perceben la majoria d’obres escultòriques, el fet d’experimentar una escultura hauria de passar també per altres sentits, com per exemple el tacte, i fins i tot l’oida, depenent de la naturalesa de l’obra.

Aposto per una escultura que s’adapti a les necessitats del públic actual, que es pugui tocar i que es desmarqui dels sistemes d’exposició habituals.

Pàgina web: www.vinasanna.com
E-mail: annavinasmata@gmail.com

Instagram: annavinasescultura