XIII Mostra d’Arts i Oficis d’Ascó

La Mostra d’Arts i Oficis d’Ascó reprèn la XIII edició amb una aposta ferma per l’Artesania.

Una completa programació destinada a tots els públics que compta, entre d’altres, amb una seixantena de parades d’artesania certificada, divuit tallers infantils, demostracions d’ofici, taules rodones, exposicions, entrevistes a peu de parada i directes a les xarxes socials.

Els carrers del barri antic d’Ascó acolliran, els dies 21 i 22 de maig, la tretzena edició de la Mostra d’Arts i Oficis. Després de dos anys de pausa obligada motivada per la pandèmia, la Mostra retorna amb noves propostes, donant veu al col·lectiu i posant l’accent en la qualitat dels professionals que hi participen, tots certificats i la majoria amb el distintiu superior de Mestre Artesà emès per la Generalitat de Catalunya.

La Mostra aplega una seixantena d’artesans i artesanes de diferents especialitats, tant de les Terres de l’Ebre com de la resta del país, i es manté fidel a la intenció inicial d’emfatitzar el valor pel treball artesà i apropar l’artesania a la ciutadania. Dos dies en què els artesans delectaran als visitants amb fascinants demostracions d’ofici i tallers experimentals, mentre duri la Mostra. AQUÍ podeu conèixer a tots els participants.

Aquest any, a més, es dona protagonisme al col·lectiu artesà des del periodisme, amb la dinamització de taules rodones a la Plaça de l’Ajuntament i entrevistes a peu de parada que es difondran a les xarxes socials. Els comptes @aj_asco i @ascoturisme esdevindran una finestra al món des d’on es podrà seguir la Mostra a temps real mitjançant directes, històries i publicacions contínues.

La XIII Mostra d’Arts i Oficis s’inaugurarà el dia 21, a les 12 hores, de la mà de David Places, responsable d’Internacionalització i Cultura d’Artesania Catalunya; l’Alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes i la Regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Carolina Baiges. L’horari d’obertura per visitar-la serà d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

La d’Ascó és una de les dinou fires monogràfiques oficials de Catalunya, de caràcter artesà, recollida al Registre d’Activitats Firals de la Direcció General de Comerç per la seva qualitat i excel·lència, essent a més, de les que concentra un major nombre d’artesans i artesanes acreditats del territori.

Maite Mestre
Gestora cultural, periodista i responsable del projecte ARTRA