Tallers Oberts 2020

Tallers Oberts vol donar suport al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny. En primer lloc, a través de les jornades de portes obertes on artistes plàstics i artesans/es professionals mostren la seva obra i el seu espai de treball a la ciutadania interessada en conèixer de primera mà les tècniques i els processos creatius. En segon lloc, a partir del directori online de referència que durant tot l’any recull tots els artistes, artesans/es, dissenyadors/es i creatius/es que treballen a prop de casa nostra. 

El projecte va néixer l’any 1993 de la mà dels artistes de Ciutat Vella, amb l’objectiu d’acostar l’entramat creatiu del barri als veïns i veïnes. L’A-FAD vam prendre el relleu en la gestió del projecte l’any 1999, i ho continuem fent actualment. L’activitat ha anat creixent al llarg dels anys, fins que l’any 2017 es van convocar els primers Tallers Oberts amb la participació de tots els districtes de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat.

Encara que el projecte neix a la ciutat de Barcelona, actualment Tallers Oberts es desenvolupa durant tot l’any a través de la plataforma web i donarà visibilitat a tots els creatius i creatives del territori català, a partir de novembre de 2020. A nivell presencial, les jornades de portes obertes es celebren periòdicament a Barcelona i l’Hospitalet, amb els participants inscrits i seleccionats per la Junta Directiva de l’A-FAD. A més, durant les jornades té lloc també un complet programa d’activitats paral·leles, ofertes els propis participants, entre les quals visites guiades, workshops, exposicions, concerts o inauguracions. 

Amb motiu de la crisi de la Covid-19 des de l’A-FAD hem estat treballant per reformular el projecte per tal que s’adapti a la situació actual que estem vivint. És per això que es proposa, per una banda, reforçar la part digital del projecte (enguany la web es presenta més complerta i activa durant tot l’any); i per una altra banda es proposen visites i activitats amb cita prèvia durant les jornades de celebració presencial de Tallers Oberts BCN.

L’A-FAD organitza Tallers Oberts gràcies a la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració del Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat.

Contacte

Edifici Disseny Hub Barcelona
Pl. de les Glòries Catalanes, 37–38
08018 Barcelona

T 932 566 776
T 932 566 777

tallersobertsbcn@a-fad.org
info@a-fad.org