Presentació Càntir 2020 – André Ricard

Seguint amb el canvi d’estratègia dels darrers anys i amb l’aposta ferma en els càntirs dissenyats per personatges importants del món del disseny, aquest any hem presentat el càntir d’André Ricard, un dels grans mestres del disseny del nostre país, àmpliament premiat nacional i internacionalment i reconegut pels seus productes industrials en els més variats materials: vidre, plàstic, metall… i , també, ceràmiques.

Amb més de seixanta anys de trajectòria ha creat làmpades, electrodomèstics, estris de cuina, d’escriptori, rellotges, mobiliari urbà, vaixelles, envasos i, fins i tot, va ser l’autor de la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona del 92. Tots hem tingut a les nostres mans algun objecte dissenyat per en Ricard, bé sigui un dels molts flascons de perfum de la Puig, un cendrer Copenhagen o un lavabo de l’empresa Roca.

El càntir d’enguany es tracta d’una obra que va a l’essència del càntir, amb un fang vermell porós i mate al dipòsit en contrast amb un vernís verd brillant a la part superior on hi ha els brocs i la nansa. És un càntir senzill però alhora d’una gran elegància fruit del doble bisell de la part superior del càntir que, com l’escot d’un vestit, li dona al disseny un caire femení.

Resulta especialment atractiu que en aquesta peça desapareix el galet que, com el broc d’entrada d’aigua, queda integrat en la part superior del càntir, una novetat radical en la història d’aquests tipus d’objectes.
Una altra nova peça que passa a formar part de la col·lecció de càntirs del museu i que es posa a disposició del públic en una edició limitada i a un preu molt contingut.

“Dissenyar significa dotar els objectes de la nostra vida quotidiana de les formes més sensates i simples perquè compleixin òptimament la funció a la qual se’ls destina” André Ricard