Pilar Girbes

Sóc PILAR GIRBES, nascuda a  Sant Jaume d’Enveja, al Delta de l’Ebre.  Des de molt jove he estat vinculada a la confecció: fent ganxet, brodant, cosint…

 L’any 2012 vam començar la meva germana i jo fent motxilles, bosses, davantals… tot en roba de farcell i encara continuem fent-ne.

Al 2016 un veí del poble em va regalar una flor de cotó; la curiositat de saber què hi havia més enllà d’una flor em va portar a fer-me un fus i entrar al món del filat. A partir d’aquí vaig començar a cultivar-me les plantes de cotó: primer el blanc, després vaig aconseguir llavors de cotó de color marró, verd…

EL MEU OBJECTIU  és que grans i menuts sàpiguen d’on surt la roba de cotó: a partir de les llavors, passant pel procés de la planta, el filat i el teixit. Vaig a fires i faig demostracions, tallers… Quan les plantes estan en flor es poden visitar i es pot gaudir d’una demostració in situ junt amb una explicació dels processos del cultiu i del filat. 

A més a més, faig tota mena d’objectes de decoració combinant-lo amb diferents materials com flors seques, escorça de palmera, espigues d’arròs.

Telèfon: 657 911 819
E-mail: totmotxilles@hotmail.com
Instagram: cotodeldelta
Facebook: Pilar Girbes (Cotó del Delta)

43877 Sant Jaume d’Enveja – Montsià