Pau Reig

Graduat en Belles Arts per la Univesitat de Barcelona i també en el grau de Conservació i Restauració de Béns Mobles per la mateixa facultat. Amb l’especialitat d’escultura desenvolupada en els dos àmbits anteriors ha continuat professionalitzant els seus estudis a l’acadèmia Florence Academy of Art (Florència).

S’ha especialitzat, entre altres vessants, amb la creació i restauració d’imatgeria festiva a partir del curs de professionalització d’ofici d’Imatgeria Festiva i el monogràfic de conservació i restauració d’Imatgeria Festiva, ambdós realitzats per la FAAOC i l’Escola Massana. També es dedica al desenvolupament de projectes de caire popular basats en la difusió de la cultura d’arrel des dels àmbits local i escolar.

“La meva passió per l’escultura neix a la meva infantesa, l’afició i devoció pels gegants, dracs i bestiari festiu ha esdevingut un eix vertebrador que des de petit ha trenat els meus camins de creació i creixement en l’àmbit artístic però també personal.

Aquest camí de creació no rau ni parteix de cap formació específica, sinó que el mateix recorregut emprès des de petit s’ha nodrit dels coneixements i eines necessàries per esdevenir plenament viu i en constant creixement.

M’agrada treballar amb el fang i la fusta per la seva puresa i essència natural, tanmateix m’apassiona descobrir i jugar amb les propietats de nous materials com resines, fibra de vidre o silicones, coneixent i creant mètodes que m’ajuden a plasmar les idees i formes desitjades.

El lligam amb la imatgeria festiva i la vitalitat que em desperta es desenvolupa física i materialment a partir del fang, el guix, el cartró… materials que amb el seu tacte, la seva olor i el seu color connecten amb la passió i l’absoluta vocació personal d’esculpir i crear des de la forma qualsevol forma i concepte que se’m plantegi.

M’inspira la natura i la seva fisiognomia volumètrica que es plasma física i anímicament des de l’ésser humà fins a l’acabament simètric i excels d’una fulla, conceptes que des d’una visió estètica i alhora sentimental, desemboco a la vessant més popular de la festa i em recorden aquell infant que vaig ser i que segueix creixent al envoltat de gegants i dracs.”

Pau Reig és l’autor de personatges de la imatgeria de la Catalunya Central com el ratpenat Voliac d’Oliana o l’au Fènix i la serp Espedrera de Solsona. També ha creat per altres municipis com Berga i Tàrrega i el seu somni és acabar esculpint figures per tota Catalunya.

“Us presento una proposta per realitzar els vostres gegants i capgrossos en miniatura a casa vostra i amb materials que teniu fàcilment a l’abast. El resultat pot ser d’allò més variat i original, només cal fer volar la imaginació!”

Telèfon: 654 553 068
E-mail: reigtorrapau@gmail.com
Instagram: @paureigescultura / @gegantsenminiatura