Marc Sallent

Tecnòleg creatiu, que ha dedicat la majoria de la seva pràctica professional a la concepció i desenvolupament d’experiències i instal·lacions interactives per a la publicitat, l’art i l’entreteniment sota la marca We Choose Fun. Tots els seus projectes combinen creativitat, innovació i tecnologia. El codi, els robots, les càmeres i altra maquinaria, són les eines amb les que habitualment treballa.

La seva obra: Thread Portraits, un format de representació que és capaç de mostrar imatges, principalment retrats, fent servir només una base, claus i un sol fil.

Els seus quadres de fil es composen d’entre 72 i 300 claus distribuïts en els marges d’una base (generalment en forma circular) i d’un sol fil continu que passa entre 700 i 5.000 vegades entre aquests claus. Qui dicta per on passa el fil és un software de producció pròpia que intenta que el fil es creui amb si mateix més vegades allà on hi hagin d’aparèixer taques fosques, evitant alhora el pas per les zones més clares. Aplicant aquesta i altres estratègies i analitzant milions de possibles combinacions, el software acaba generant el patró o seqüència de pas pels claus. La part final del procés, el pas físic del fil entre els claus, la realitzen amb un robot que han adaptat i programat ells mateixos.

Instagram: @marcsallent
Facebook: Marc Sallent
Linkedin: Marc Sallent