Luesma&Vega

Luesma & Vega és un estudi de disseny i producció creat per Ester Luesma i Xavier Vega especialitzat en vaixelles per a cuina d’avantguarda. Les seves creacions es realitzen amb tècniques contemporànies i escullen el vidre com a material protagonista.

Les creacions de Luesma & Vega són el resultat de la recerca i innovació tant formal com a tècnica, defugen el procés industrial i es realitzen de manera artesanal, utilitzant tècniques molt precises i cuidades en el seu taller situat a Barcelona.

Aquest procés de creació slow design permet personalitzar i adaptar les sèries ja creades, de manera que ajudi a comunicar, representar i materialitzar part de l’experiència narrativa que el xef vol transmetre amb la seva creació culinària.

D’altra banda la possibilitat de treballar directament amb alguns dels xefs més creatius del moment, els ha permès crear vaixelles exclusives i fora del comuna, ajudant a emfatitzar el discurs que el propi xef vol transmetre, completant així el puzle del seu imaginari.

Restaurants d’alta cuina com El Bulli, El Celler de Can Roca, Tikets, Pakta, Diverxo, Arzak, Mugaritz, Quique Dacosta, Azurmendi, entre uns altres, han confiat en Luesma & Vega per a l’elaboració de les seves vaixelles.

Història
Ester Luesma i Xavier Vega inicien el seu recorregut com Luesma & Vega en 1991. L’any 2010 inicien una nova tapa, especialitzant-se en el disseny de vaixelles per a restaurants d’avantguarda. Aquesta especialització es va anant gestant des del 2004 quan van iniciar la col·laboració amb El Bulli, restaurant amb el qual col·laboraran fins al seu tancament en 2011.

Reconeixements
Luesma & Vega gaudeix amb el reconeixement de premis com:

  • Premi ArtFad (2019)
  • Premi Nacional d’Artesania de la Generalitat de Catalunya (2018)
  • Premi Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya de l’Escola Superior de Disseny i Premi del Públic amb la col·lecció per al restaurant Koy Shunka (2012)
  • Primer premi en l’internacional *Bullseye-Emerge en la categoria de disseny per a la col·lecció nenúfars pel Celler de Ca Roca (2012)
  • Premi Nacional d’Artesania en la categoria de producte (2011)
  • Premi Ramon *Barbat d’Artesania per la vaixella pels snacks del restaurant Miramar (2011)
  • Diploma de Maestro Artesà atorgat per la Generalitat de Catalunya (2009)
  • ArtFAD per l’obra “La Caverna” (2008)

Telèfon: + 34 93 222 71 93
E-mail: info@luesmavega.com / luesmavega@gmail.com
Pàgina web: luesmavega.com

Instagram: luesmavega