L’exposició “Cor de catró” visualitza el relleu generacional en la construcció i restauració d’imatgeria festiva

La directora general de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM), Muntsa Vilalta i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco, van coincidir en la importància que el sector de la imatgeria festiva i el de la restauració-conservació del patrimoni hagi aconseguit relleu generacional amb la incorporació de professionals joves. Aquest és un dels fets que van ressaltar en la inauguració de l’exposició «Cor de cartró» que es va fer aquest dijous a la sala d’exposicions d’Artesania de Catalunya (C. Banys Nous,11 de Barcelona). La mostra, que presenta una selecció d’obres d’artesans del sector amb segell i empremta pròpia, es pot veure fins al 20 de gener.

En l’acte també hi van intervenir la presidenta de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC), Judith Camps i Jordi Arnau de la junta del Gremi d’Escultors i Restauradors d’Imatgeria Festiva (GERIF) que van posar en valor el naixement recent d’aquest col·lectiu i el compromís d’aquest amb la cultura popular. Els comissaris Jan Grau i Carlos Morillo van desgranar l’exposició. Morillo va ser l’encarregat de fer una petita ruta guiada pels dos grans àmbits de la mostra.
.
«Cor de cartró» és una producció de la FAAOC, amb la col·laboració del GERIF, que presenta el treball dels escultors Jordi Grau, Carlos Morillo, Joan Iniesta, Jordi Arnau EspugaJudith Camps, Miquel Grima, Pau Reig, Sergi Plana i Aleix Vall i dels conservadors-restauradors Violant Bonet, Gemma Rodríguez, Núria Jutglar i Aleix Vall. L’exposició vol donar conèixer i reivindicar l’ofici d’imatger festiu i el del restaurador-conservador del patrimoni, professionals essencials i molt poc coneguts que són imprescindibles perquè nans, gegants o cavallets ballin a les festes d’arreu de la geografia.

Informació de l’exposició “Cor de catró” (clica aquí)

GALERIA D’IMATGES DE L’EXPOSICIÓ “COR DE CARTRÓ”