Laura Freixas

TRAJECTÒRIA

Em dic Laura Freixas i estic explorant la intersecció entre el disseny, la biologia, la tecnologia, la comunitat i l’autosuficiència. M’apassiona el món dels materials emergents i l’economia circular.  He estudiat un doble grau en Disseny i Enginyeria en Disseny Industrial a Elisava. He format part de l’organització de l’exposició “Future Woods. Earth and Mars” amb Materfad i Elisava Research. He estat treballant al Puig Ideation FabLab i he participat al Projecte Europeu MaDe Material Designers. Actualment estic cursant un màster en Disseny de Futurs Emergents organitzat per la IAAC i Elisava.

INNOVACIÓ

0-knit és una marca de fils de cel·lulosa bacteriana amb l’objectiu de produir tèxtils sense generar residus contaminants en les seves etapes de cicle de vida (Zero Waste Textiles).

La cel·lulosa bacteriana és un polímer natural obtingut per fermentació de bacteries i llevats amb te i sucre. Segons processos d’ebullició i assecats al forn, el material ofereix propietats similars a la pell, el paper o el plàstic.

La missió d’0-knit és reemplaçar les fibres i pells més contaminants de la moda i els seus complements utilitzant la biofabricació com a nou paradigma.

FORMACIÓ

He estudiat un doble grau en Disseny i Enginyeria en Disseny Industrial a Elisava.

Instagram: diescheuche