Laura Badia

Dissenyadora d’espais i d’interiors

Es pot definir com una dissenyadora d’espais graduada recentment a ELISAVA, però aquesta descripció queda curta. Más que una dissenyadora, és una persona que sobreviu al present igual que fem tothom, però en condicions diferents.

Li agrada estar al lloc dels fets, en compte de viure’ls sense ser allà. D’aquí neix la seva vocació de construir un futur allunyat de les desigualtats i motivat per la lluita d’una societat inclusiva, sent ella mateix qui es nodreix en primera persona i aporta un punt de vista des de dins. Tot va començar quan anava al cau amb 12 anys, on va acabar fent un projecte d’oci per a ajudar als joves saharauis als camps de refugiats d’Algèria, Tinduf. Això la va dur a traslladar-s’hi diverses vegades els anys 2017 i 2019 per a conèixer la societat en profunditat. Però aquesta injustícia és invisible i, juntament amb un grup de persones motivades per la mateixa causa, van fundar SÀHARA DEMPEUS, una entitat juvenil amb l’objectiu de contribuir a la llibertat del poble saharaui a través de l’activisme als carrers i a les xarxes, i sumant veus a la causa.

Tot això l’ha dut on es troba ara. Està davant d’una lluita que ha volgut reflectir al seu treball final de grau, aportant el seu punt de vista com a dissenyadora inconformista d’interiors.

Per tot això, es considera voluntària, lluitadora, apassionada, crítica, dona, creativa i dissenyadora. Ella és la Laura Badia.

Laura Badia presenta el seu TFG en disseny.

Interessada en entendre el conflicte polític i la situació de moltes persones als campaments del Sahara Occidental, va fer un viatge on va entendre algunes de les problemàtiques existents com ara la gestió de residus, el clima extrem, l’espai públic desarticulat i la desocupació del temps.

La seva proposta és dur al cel, com a protector dels espais públics, el plàstic que ara ocupa el terra. Per això, amb eines senzilles ha fet una artesania que permet treballar en grup i colonitzar l’espai comú dels campaments.