La gala

En el marc de la cloenda de la primera edició de la Mostra, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha assenyalat que la Mostra “és un nou instrument per projectar l’artesania del nostre país al món”. “Volem convertir la Mostra en Festival, i obrirem una convocatòria a nivell nacional i internacional per a participar en la propera edició”, ha anunciat la directora.

La Mostra ha projectat una selecció de 12 peces, en diversos formats audiovisuals, nacionals i internacionals, 2 d’elles inèdites, al voltant del món de l’artesania. Per a aquesta primera edició s’ha comptat amb la col·laboració del prestigiós festival d’audiovisuals de Londres, Real to Reel: The Craft Film Festival; l’entitat FUNDESARTE, l’associació Oficio&Arte; de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, del Doctor en història de l’art, cineasta i i membre de l’A-FAD, Jesús-Ángel Prieto, i del Barcelona Fashion Film Festival.

Amb la Mostra s’ha posat avui el punt i final a la 8a edició a la Setmana d’Artesania de Catalunya

“La 1a mostra de cinema d’artesania dins la Setmana d’Artesaia de Catalunya, ens va semblar una molt bona iniciativa. Creiem que és una bona manera de donar prestigi i també de comunicar, el què, el com i el qui hi ha darrera dels oficis artesans.

També el lloc on es va poder presentar i la seva posta en escena va ser tot un encert, creiem i esperem que pugui tenir un llar recorregut. Felicitats a tots els que ho vareu fer possible.”

Joan Farré Oliver
President de l’Associació de Cistellers i Cistelleres
Representat d’Introart a la FAAOC

“Per concloure la Setmana d’Artesania de Catalunya es va programar una nova activitat, la I Mostra Internacional de Audiovisuals d’Artesania. Em va semblar una idea brillant i molt novadora. La iniciativa ve d’un projecte ideat per en David Hierro, que amb la col·laboració d’Artesania Catalunya, el varen portar a terme.

La Mostra ha estat un projecte molt ben elaborat i ben dirigit, i el resultat va ser molt satisfactori, tant en l’elecció dels audiovisuals, com en el disseny de la gala, la presentació, la participació dels protagonistes i les entrevistes als proposants dels curtmetratges. L’acte em va semblar magnífic i elegir l’auditori Meier del MACBA, a part de ser un lloc extraordinari, li va donar a la mostra més rellevància, i sobretot posa a l’artesania en un graó més alt.

Espero i desitjo que aquest acte tingui continuïtat per molts anys i donant per descomptat que tot es pot millorar, crec que ha estat una experiència molt positiva, a la vegada que ajuda a posar l’artesania al lloc que li correspon, introduint llenguatges no habituals que segur que esperonaran als artesans a utilitzar el vídeo com a eina de promoció i comunicació. FELICITATS”

Jordi Vidal Molina
President de l’Associació Catalana de les Arts del Vidre
Vicepresident de la FAAOC

“De la I Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, puc dir que em va agradar molt, tant l’organització, com la presentació, com els vídeos que es van mostrar, la gran majoria excel·lents, alguns, autèntiques delícies visuals.

Però, tot i ser una mostra INTERNACIONAL (això ho tinc molt clar), vaig trobar a faltar algun vídeo més, d’algun artesà / artesana més proper / propera. Probablement, és que no hi havia cap vídeo tan ben fet de casa nostra o d’alguna altra comunitat de la resta d’Espanya.”

Marian Reyes Vivó
Presidenta del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya
Secretària de la FAAOC