La FAAOC presenta els eixos del seu Pla Estratègic 2018-2020

La Federació d’Associacions d’Artesans de Catalunya (FAAOC) ha presentat aquest dimecres 24 de gener les línies mestres del Pla Estratègic Trianual 2018-2020. La presidenta, Judith Camps n’ha esbossat algunes les línies bàsiques en un acte a la sala d’actes d’Artesania de Catalunya a Barcelona en què s’ha fet la presentació pública del Pla per a l’Artesania de Catalunya.

Alguns dels aspectes en la qual la FAAOC vol posar el focus en els tres pròxims anys són la innovació (nous models de negoci), la visibilitat (rellançament de la marca Artesania Catalunya), la dinamització (fires i comercialització) i la representativitat (estructura, organització i comunicació).

En l’acte de presentació del Pla d’Artesania de Catalunya hi han intervingut la directora general de comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM), Muntsa Vilalta i Javi Palomo, consultor i autor del pla a més de Camps en representació d’una federació que agrupa gran part de les associacions d’artesans d’ofici del país.

Muntsa Vilalta ha destacat, en la seva intervenció, la necessitat de reivindicar l’artesania catalana per la seva singularitat i potencialitat i la necessitat que administració i sector artesà treballin conjuntament. Javi Palomo, autor del Pla per a l’Artesania de Catalunya, ha presentat el document elaborat per encàrrec del CCAM i ha destacat el fet que fa “una diagnosi coincident” amb el pla trianual que ha treballat la FAAOC.

Camps, ha presentat, en la seva intervenció, els objectius del pla de forma telegràfica. Aquests estan enfocats a recuperar el sector després de la crisi econòmica que l’ha afectat especialment, una aposta per la reactivació perquè la crisi ha valorat l’artesania i ha creat un consumidor conscient i la revitalització del sector artesà amb un treball exclusiu i personalitzat, model productiu sostenible…

El Pla Estratègic Trianual 2018-2020 s’ha elaborat amb un procés participatiu amb diferents agents que ha coordinat Àlex Pigem.

Pla Trianual de la FAAOC 2018-2020 (document complet)