Grau Montserrat

Xavier Grau i Montserrat constitueix taller propi de creació, conservació i restauració de vitralls, l’any 2000.

Després d’una llarga trajectòria formativa a la Fundació Centre del vidre de Barcelona, s’especialitza amb el prestigiós vitraller francès Jean-Dominique Fleury, conegut per la seva col•laboració amb artistes internacionals com Pierre Soulages (vitralls de la Basílica Romànica de Conques) o l’artista Miquel Barceló, (vitralls la Catedral de Palma de Mallorca.)

Per a les obres de restauració de vitralls, treballem amb la màxima rigorositat i cura pel patrimoni, seguint els criteris deontològics del Corpus Vitrearum Medi Aevi.

Desenvolupem projectes de creació personals i exclusius, així com també obres d’encàrrec d’artistes i estudis d’arquitectura i disseny. Amb manufactura pròpia de les arts decoratives del vidre, com són entre d’altres, la pintura al foc amb esmalts, grisalles i grocs d’argent, l’escultura en vidre, les tècniques de fusing i termoformat, i el gravat a l’àcid.

En funció de les particularitats de cada projecte treballem amb la col·laboració externa d’un equip interdisciplinari en els camps de l’arquitectura, l’interiorisme, la història de l’art, la docència i l’artesania (ferro, fusta, pedra, etc).

Grau_montserrat, vitralls és un taller obert a la formació. Sempre que la dinàmica del treball del taller ens ho permet, acollim la tutoria d’alumnes en pràctiques, com ha estat el cas d’alumnes de l’escola Fundació Centre del Vidre de Barcelona i l’Escola Massana de Barcelona, o l’Escola CERFAV Centre Europeu d’Investigació i Formació de les arts del vidre, de França.

Pàgina web: www.graumontserrat.com
E-mail: info@graumontserrat.com
Telèfon: 93 575 26 96 / 606 51 60 71