La Generalitat i la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) col·laboren per difondre i prestigiar els oficis artesans de Catalunya

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i la presidenta de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC), Judith Camps, van formalitzar el dimecres, 16 de novembre, la signatura del conveni de col·laboració per difondre i prestigiar els oficis artesans de Catalunya. Amb aquest acord, la Generalitat – a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) – i la FAAOC desenvoluparan accions per promoure l’artesania catalana, millorar les capacitats professionals, realitzar actuacions de debat i contrast del sector i donar notorietat al sector artesà català en la societat, a través del pla d’actuacions de l’entitat per enguany.

La FAAOC és l’entitat que agrupa a les principals associacions d’artesans de Catalunya i aglutina els artesans professionals dels oficis més representatius del país amb la voluntat d’esdevenir l’interlocutor del sector amb l’Administració. En aquest context, el pla d’actuacions 2016 de la FAAOC preveu les següents accions:

  •  Organització de “Relarts”, l’Exposició Internacional de Peça Única: Aquesta mostra estarà instal·lada a la seu d’Artesania Catalunya (c/. Banys Nous, 11. Barcelona), del 20 de desembre de 2016 al 17 de febrer de 2017. Així mateix, el CCAM també cedeix les sales d’Artesania Catalunya per a la mostra dels treballs dels alumnes resultat del curs de professionalització d’oficis en imatgeria festiva, impulsat per l’entitat i patrocinat pel CCAM.
  •  Jornada “Diàlegs:  Artesania i Fires”: Aquesta jornada, que es va celebrar el 17 de novembre, i que organitza la FAAOC amb el suport del CCAM, és un fòrum de debat i reflexió sobre el paper dels mercats i fires artesanals com a vies de comercialització del producte artesà tant en l’àmbit nacional com internacional, i s’analitzaran nous models i eines de comercialització d’èxit de l’artesania.