Forja Artística Amat

Joel Amat Casulleras
Forjador

Joel Amat Casulleras, nascut a Barcelona l’any 1973. Té el seu propi taller a Besalú des de l’any 2004, taller que va començar amb el seu pare Manel Amat, reconegut forjador que fins aleshores tenia taller al Poble Nou de Barcelona.

En Joel Amat és la tercera generació de ferrers, des que el seu avi va començar amb aquest ofici, cap a l’any 1940, que després va seguir el seu fill, Manel Amat, mestre Forjador des de l’any 1987, i sent el primer forjador a ser reconegut com a mestre forjador per la Generalitat de Catalunya.

En Joel va estudiar Enginyeria Mecànica a Terrassa, però al cap dels anys i havent passat per diferents empreses, va decidir deixar la feina en una coneguda empresa de Banyoles, per a emprendre el seu propi camí com a ferrer-forjador, la seva passió, obrint el seu taller a Besalú l’any 2004.

Des d’aleshores, són moltes les feines que ha realitzat, i també moltes les trobades de forjadors on ha participat, com ara la Fira del Ferro que la associació ACUNÇ organitza cada any per Setmana Santa a Besalú, o la reconeguda Fira del Ferro d’Arles sur Tech.

Actualment en Joel Amat és el president de l’associació Acunç Forjadors de Besalú.

En Joel s’ha fet un nom dins d’aquest món, i ja són molts els que admiren i reconeixen el seu treball i seu esforç per la feina ben feta, i que dia a dia duu a terme al seu taller de Besalú.

Telèfon: 617 65 14 75
Pàgina web: www.forjartistica.net
E-mail: joel.amat@forjartistica.net

Facebook: forjartisticaamat
Instagram: forja_amat

C/ Margenera 22, 17850 BESALÚ – GIRONA