Enric Pla Montferrer

L’Enric Pla Montferrer va néixer a Lluçà (Barcelona) al 1969, va estudiar forja a l’Escola d’Art de Vic, va seguir la seva formació al Centre Internacional d’Art i Recerca de “La Rectoria” a Sant Pere de Vilamajor, on va aprendre escultura.

Actualment, és Mestre Forjador i Escultor, per la Generalitat de Catalunya. Viu a Alpens (BARCELONA) on va obrir el seu propi taller l’any 2000, treballa en projectes de forja artística, i en escultura de petit i gran format.

Enric és un gran observador de la naturalesa i tot el que ho envolta, és un gran admirador de les obres dels mestres del modernisme, com Gaudí, Puig i Cadafalch o Domenech i Muntaner,realitzar
la restauració d’un panteó modernista de Puig i Cadafalch, i està treballant actual -ment en un projecte molt interessant per a la Sagrada Família de Barcelona.

Ell és també un admirador dels grans escultors moderns com Chililida (un dels seus referents), Martin Xirino, qui a través de la seva obra sembla dibuixar el vent, Juli González, probablement el creador de l’escultura moderna o Richard Serra segurament l’escultor contemporani amb més creativitat i força. De tots ells i altres persones que es troben en la seva vida, ha après i li han ajudat a crear el seu propi llenguatge i estil personal.

Carrer, Lluçanès, 18 – 08587 ALPENS
Telèfon: 626 389 116
Pàgina web: www.montferrer.cat
E-mail: enricpla@gmail.com