Desedamas

“Ens pregunten molts cops com va néixer Desedamas i com vam acabar treballant plegades.

Suposo que tenir una infància comú i uns pares que sempre van incentivar la nostra creativitat ajuda mol, però van ser les circumstàncies les que ens van unir en aquesta aventura. Vam compartir moltes coses durant la infància i, després la vida ens va separar temporalment. Quan ens vam tornar a trobar, ja adultes, vam començar a pintar seda en part per hobby i en part per teràpia… i vam descobrir allò era els que volíem fer i a més, fer-ho juntes.

Les dues veníem d’àmbits molt diferents. Cecília, Delineant Tècnic de formació, treballava en empresa privada com Cap de compres. Mercè, Enginyera Química, en el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2000 decidim fer un gir a les nostres vides i convertir la nostra passió en forma de vida. A l’inici fèiem artesania en seda, sempre buscant donar-li un valor afegit a les peces que realitzàvem i no només pintant. Tot peça única, veníem el nostre treball en fires d’artesania arreu de la península. En 2006 comencem a pintar seda per patchwork i, tot i que sabíem cosir, comencem a aprendre tècniques específiques. La seda sempre havia sigut el nostre “material” i per tant, encara que no és gaire utilitzada en art tèxtil, per nosaltres va ser natural seguir treballant amb ella. Unir aquestes dues habilitats, la pintura en seda i l’art tèxtil ens va obrir un camp immens per experimentar. Tant és així, que hem explorat i desenvolupat tècniques pròpies per treballar amb aquest material, convertint-nos també en formadores.”

Vols veure la nostra BOTIGA ONLINE?

Cecília 606 062 238
Mercè 625 766 832
E-mail info@desedamas.com