DAFNE, un fashion film sobre una creació de l’artesana Núria Torrente

Acaba de publicar-se DAFNE, un fashion film creat a partir d’una creació de l’artesana del vidre Núria Torrente (web de Nutopia by Núria Torrente). L’any 2016, Torrente, que forma part de l’Associació Catalana de les Arts del Vidre, va crear una obra en forma de pectoral inspirada en aquesta nimfa de la mitologia grega. La peça, basada en el mite d’Apol·lo i Dafne, està feta amb 100 fulles de vidre treballades amb diferents tècniques. L’obra tracta de dignificar a Dafne, que com la mitologia explica, va ser transformada finalment en llorer per poder escapar de l’assetjament al qual estava sotmesa per Apol·lo.

L’any 2017, Miguel Ángel Caro (director), Iñaki Gorraiz (DOP) i Sara Galisteo (actriu), van proposar fer un espot sobre la nostra obra DAFNE. Gairebé al mateix temps, Núria Torrente rebia l’encàrrec del Barcelona Fashion Film Festival de realitzar en vidre els premis per al seu festival. D’aquesta manera endinsant-se en el món dels fashion film, i adaptant-la DAFNE es va convertir en una creació audiovisual en aquest format.

Les fashion films són produccions audiovisuals, generalment curtmetratges, al servei d’una marca, caracteritzades per un estil comunicatiu en el qual predomina la bellesa i l’estètica del missatge sobre el producte i/o la marca en si mateixos. Aquests vídeos es poden emetre per televisió i al cinema, però estan creats gairebé expressament per a la seva difusió a través de suports digitals, buscant ser virals. DAFNE és una dels primers fashion films realitzats a partir de la creació d’una artesana.