Ets creador i busques taller?

CONSULTA LES BASES, AQUÍ: CONVOCATÒRIA 

TERMINI: Fins el 15 de Novembre a les 14h

 Si coneixes a persones que els hi pugui interessar, FES-NE DIFUSIÓ!

 DOS NOUS LOCALS ENTREN A FORMAR PART DEL TALLER DELS SASTRES

Amb aquests ja són 5, els comerços que es reobren gràcies a aquesta acció del PIAM del Nucli Antic. Es tracta d’una segona fase del projecte que promou l’obertura d’establiments d’activitats singulars al centre d’Olot.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG , promou una iniciativa per tal de reactivar l’activitat a la zona del Carrer dels Sastres. Amb la col·laboració de l’Associació La Iera s’ha seguit treballant en el projecte El Taller dels Sastres, que té per objectiu diversificar l’oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

Després d’un concurs públic adreçat als propietaris de locals buits a la zona, seran 2 els espais que l’Ajuntament llogarà per posar-los a disposició dels emprenedors. Es tracta d’un local situat al carrer dels Sastres 14, i un altre ubicat al número 19 del mateix carrer. Ara s’obre el període perquè els emprenedors que vulguin puguin presentar la seva proposta d’activitat per obrir en aquestes instal·lacions (hi ha temps fins al 15 de novembre).

El lloguer d’aquests locals serà a un preu més assequible i per un termini màxim de tres anys. Es tracta d’establiments actualment en desús situats al carrer dels Sastres. Es vol facilitar l’obertura de nous negocis i l’accés a espais a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat. Les activitats a desenvolupar poden ser molt diverses: des de joieria, fotografia, gravat, confecció, vidres i ceràmica, espai cosidor, elaboració artesanal d’aliments… i s’exclouen expressament les vinculades a la restauració. Els projectes han de ser de caràcter cultural, artístic, artesà, tradicional, tot i que també es demana que desenvolupin activitats socials i culturals o cursos d’aprenentatge de l’ofici.

La finalitat de la iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tindran la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri i organitzar, com a mínim, dues vegades l’any algun acte públic, coincidint amb la festivitat de Sant Lluc, Nadal o la primavera…

Les persones interessades a participar-hi cal que facin arribar la seva sol·licitud a l’Ajuntament d’Olot. Hauran de presentar la seva proposta de pla de negoci, i en cas que siguin seleccionats, disposaran d’un servei de guiatge i assessorament. El termini de presentació de sol·licituds s’ha obert el dijous 24 d’octubre, coincidint amb l’aprovació de les bases a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot, i finalitzarà el divendres 15 de novembre a les 14h.

El Taller dels Sastres inicia la segona fase després de l’èxit de la convocatòria del 2018, que va permetre posar en marxa tres negocis: el “Taller 1/30” amb la Gina i l’Oriol, especialistes en disseny i estampació en serigrafia; “L’Atelier”, amb la Bibiana Gerez, dedicat a tallers de costura i d’altres relacionats amb el món dels fils i les agulles i “A Verd.deGris”; amb L’Anna Herrero, dedicat a la restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar.

Tots ells van ser seleccionats per un comitè d’experts d’entre les 6 candidatures que optaven a ocupar aquests locals situats al Nucli Antic. D’aquesta manera es continua el procés de recuperació de comerços artesans que hi havia hagut a la zona, reivindicant la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsant la creació de nous projectes emprenedors singulars dins el municipi.

El projecte s’emmarca dins el PIAM del Nucli Antic, que aquest mateix any va impulsar l’obertura de Ca-Nyera, un espai de coworking disponible per emprenedors, autònoms i free-lance que busquin espai per treballar,  situat als antics Magatzems Guitart.

Olot, Octubre de 2019

 Més informació a:

empresa@dinamig.cat / 972 27 91 42 / Cr. de l’Aigua, 5 – Olot

https://empresa.dinamig.cat/comerc-2/comerc-dolot/taller-dels-sastres/