Crafts TECH

Artesania Catalunya organitza els dies 10 i 11 de desembre la primera edició de Crafts TECH. Jornades sobre artesania i disseny distribuït per a una producció sostenible. Les dues sessions, en format digital, s’emmarquen en el programa #Talent jove 2019-2022 que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) que te, entre d’altres objectius, donar a conèixer nous models de producció i de negoci.

La jornada s’adreça a professionals i estudiants, es realitza amb el comissariat Distributed Design Platform del Fab Lab Barcelona (IAAC) i comptarà experts locals i internacionals de primer nivell debatran al voltant dels materials i processos, de xarxes i de distribuïdors en el sector artesà. Compartiran experiències ponents com ara Anastasia Pistofidou, Felipe Fiallo, Juan Pablo Quintero, Oscar Tomico, Toni Cumella, i plataformes com Make Works, Fos, Faberin o Materiom. Coneixerem també com funciona un Fab Lab i quins recursos pot oferir de la mà de Guillem Camprodon, Research Director de Fab Lab Barcelona.

Crafts TECH, analitzarà les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de fabricació digital i disseny de materials per a repensar el present a través de l’artesania, es reflexionarà sobre el llarg viatge que han de recórrer materials i productes per arribar a les mans dels consumidors i com  es poden utilitzar els beneficis d’una societat globalment connectada per moure dades en lloc de productes. Els debats comptaran amb la moderació de Laura Miguel Baumann, vice-presidenta de l’entitat europea World Crafts Council.

El Programa #Talent_jove 2019-2022 té per objectiu dotar d’eines el col·lectiu i contempla diferents accions per al foment del talent emergent i del relleu generacional en l’artesania. Es proposen espais que connecten l’artesania amb la creativitat, l’experimentació, l’aprenentatge i la formació dels joves artesans, amb un enfocament global i transversal.

Aquesta activitat compta amb el comissariat de la Distributed Design Platform del Fab Lab Barcelona (IAAC) i amb el suport de Ministerio de Cultura y Deporte – Gobierno de España.