Craft Tech

CraftsTECH 2021 “Maker to Market Accelerator”
Formació internacional sobre l’aplicació del disseny distribuït com a eina per impulsar els joves artesans  
Benvolguts, benvolgudes,

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat i la Distributed Design Platform, projecte liderat per Fab Lab Barcelona (IAAC) i cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea; coorganitzen del 4 al 22 d’octubre la formació de caràcter internacional  “Maker to Market Accelerator”, que s’emmarca en la segona edició de Crafts TECH sobre l’aplicació del disseny distribuït com a eina per impulsar la competitivitat dels joves artesans.

Us animem a enviar les vostres propostes per a la selecció dels 40 projectes que participaran en aquesta iniciativa que s’adreça a artesans i artesanes que formen part del programa #Talent_jove 2019-2022 d’Artesania Catalunya i a professionals d’àmbit internacional que formen part de la Distributed Design Platform del Fab Lab Barcelona.

Els participants adquiriran valuosos coneixements i habilitats per aplicar eines i recursos tecnològics i digitals no només al procés de disseny i producció de les seves peces artesanals, sinó també per convertir aquestes peces en productes de mercat.

Participants
Crafts TECH 2021 comptarà amb 40 participants, cadascun dels quals aportarà el seu projecte:
– 20 participants de la Distributed Design Platform
– 20 participants d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda. 

Requisits
Participants de la Distributed Design Platform
– Anglès, nivell avançat
– Dissenyadors, creatius, fabricants i estudiants amb interès en el món artesanal
– Coneixement d’eines de disseny digital i/o de pràctiques tecnològiques i de producció.

Participants d’Artesania Catalunya – CCAM
– Anglès, nivell avançatArtesans, creatius i estudiants amb interès en la digitalització, les tecnologies i les noves pràctiques
– Un gust per l’estètica i un acabament impecable
– Professionals artesans amb menys de 5 anys d’experiència.

Àmbits
Els participants han de desenvolupar un projecte/disseny en un dels àmbits següents: Tèxtil/Fusta/Vidre/Argila i ceràmica/Ferro i metall/Multidisciplinari (centrat en materials reciclats i aplicació de tècniques de diferents oficis, plàstics i acetat de cel·lulosa)/Pell i Cuir/Joieria/Pedra i Mineral/Fibres naturals.

Presentació de projectes
Tots els projectes s’han de presentar emplenant el formulari de sol·licitud i tenint en compte els aspectes següents:Explica i defensa el teu projecte de la millor manera possible considerant els seus requisits i objectius, i destacant allò que fa que s’ajusti plenament al programa.L’idioma oficial del Crafts TECH 2021 és l’anglès. Per tant, el formulari de sol·licitud s’ha d’emplenar en anglès, que serà també la llengua oficial en què es desenvoluparà tot l’esdeveniment.Les imatges han de ser una bona representació del teu projecte. S’accepten esbossos, documents de treball i reproduccions, si bé es prefereixen fotografies del producte real.

Termini de presentació de projectes: 10 de setembre de 2021

Per a qualsevol dubte podeu contactar amb promocio.artesania@gencat.cat    
 
  Més informació i inscripcions